adscode
adscode

LYS oturumları neler? LYS oturumlarında hangi testler var?

4 Nisan 2017 tarihi itibariyle başlayan LYS başvuruları, tüm hızıyla devam etmekte. Öğrenciler LYS başvurularını yaparken, girecekleri sınavları yani LYS oturumlarınıda seçmekte. Peki LYS oturumları ne…

LYS oturumları neler? LYS oturumlarında hangi testler var?
Sınavlar
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan (YGS) 180 barajını geçen öğrenciler için LYS başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek olan LYS için öğrenciler sınav araştırmalarına başladı. Öğrencilerin merak ettiği konulardan bir taneside LYS oturumları. Hangi LYS oturumu ne ifade ediyor, işte detaylar..

Sınavla ilgili merak ettiğiniz her şeyi ücretsiz olarak CNN Türk uzmanına sor sisteminden uzmanlara sorabilirsiniz.

LYS-1 Oturumu

11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00'da gerçekleşecek olan LYS-1 oturumunda öğrenciler Matematik sorularını çözecekler. Puan türü Sayısal ve Eşit Ağırlık olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

LYS-2 Oturumu

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00'da gerçekleşecek olan LYS-2 oturumunda öğrenciler Fen Bilimleri sorularını çözecekler. Puan türü Sayısal olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

LYS-3 Oturumu

18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00'da gerçekeleşecek olan LYS-3 oturumunda öğrenciler Edebiyat ve Coğrafya sorularını çözecekler. Puan türü Eşit Ağırlık ve Sözel olan öğrencilerin bu sınava katılması gerekmekte.

LYS-4 Oturumu

10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00'da gerçekeleşecek olan LYS-4 oturumunda öğrenciler Sosyal Bilimler sorularını çözecekler. Puan türü sözel olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılmaları gerekmekte.

LYS-5 Oturumu

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14.30'da gerçekleşecek olan LYS-5 oturumunda öğrenciler Yabancı Dil sorularını çözecekler. Puan türü Yabancı Dil olan öğrencilerin, LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)