adscode
adscode

LYS'ler artık ilçelerde de yapılacak!

Yayınlanan ÖSYS kılavuzuna göre LYS'ler artık ilçelerde de yapılacak.

LYS'ler artık ilçelerde de yapılacak!
Sınavlar
2017 ÖSYS kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda sınav merkezlerine ilişkin ibarede bir değişiklik yapıldığı gözlendi. Daha önceki kılavuzlarda "LYS’ler sadece il merkezlerinde yapılacaktır." ibaresi değiştirilerek "LYS’ler il merkezlerinde ve LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde yapılabilecektir. " ibaresi yer aldı.

2016 Mayıs'ta 
İskenderun'da yaşayan emekli astsubay Ersoy Koçak, Eğitim Ajansı'na ulaşmış ve 250.000 nüfusa sahip İskenderun'da LYS'nin yapılmadığını ve öğrencilerin sınava girmek için şehir merkezine gitmek zorunda kaldığını bildirmişti. O dönem sesini duyurmak için milletvekillerine dahi ulaşmaya çalışmış fakat başaramamıştı. Sonunda kendi çabalarıyla MEB'e ulaşmış; ve verilen cevapta 2016 için sınav merkezlerinin belirlendiği ama 2017 yılından itibaren ilçelerde de LYS sınav merkezleri açılması konusunda çalışmalar yapıldığı belirtilmişti.

VE ÖSYM SÖZÜNÜ TUTTU

Ersoy Koçak'ın çabaları sonuç verdi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ÖSYS kılavuzunda sınav merkezleriyle ilgili bir ibarede değişiklik yapıldı. Artık LYS'ler sadece il merkezlerinde değil, LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde de yapılacak.

Sonuç itibariyle nüfus ve öğrenci potansiyeli olan ilçelerde öğrenci ve ailelerinin mağduriyetleri giderilecek. 


ÖSYS kılavuzu için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)