adscode
adscode

M. KEMAL ATATÜRK’ ÜN HAYATI VE BİLİNEN YANLIŞLAR

M. KEMAL ATATÜRK’ ÜN HAYATI VE BİLİNEN YANLIŞLAR
Türkiye'den Haberler

Bizler bu yazımızda sizlere ulu önder M. Kemal Atatürk hakkında bilinmeyen ya da az bilinen gerçekleri söylemeye çalışacağız. Öyle kitaplardaki gibi doğum tarihi, anne baba adı, okuduğu okullar vs. gibi bilgileri zaten okullarda bizlere verdiler. Bu yazımızın sizlere faydalı olabilmesi için Atatürk’ ün hayatı hakkında genel olarak bilinmeyenlerden sizlere bahsetmeye çalışacağız. M. Kemal Atatürk biyografisi ile ulu önder hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.



M. Kemal, 1881 Selanik’ te doğan bir Türk’ tür ve okumak için annesini çok zorlamış ve bu çabaları sonucunda da askeri, okula girmeyi başarmıştır. M. Kemal Atatürk hakkında bilinen yanlışlar da vardır. M. Kemal Atatürk, kazanmayı seven ve kaybetmeyi de asla ama asla kabullenmeyen bir liderdi. İşte bu yüzdendir ki ailesini, eşini, geride bırakarak hiç düşünmeden ülkesi için savaşmıştır. Tam bir dava adamı olan M. Kemal, davası için hiçbir şeyden geri kalmamış ve gerekirse davası uğruna canını bile vermeyi göz almıştır. Öğrencilik yıllarında da başarılı bir öğrenci olan M. Kemal Atatürk biyografisinde çok sayıda başarı ile karşılaşmanız mümkün. Matematiği çok seven Atatürk, öğretmenler için bir geometri kitabı yazmıştır. M. Kemal Atatürk hakkında bilinen yanlışlar  arasında kültüre, dile az önem verdiği de vardır. Aksine M Kemal Atatürk birçok terimi Türkçeleştirmiş ve Türkçeye gereken önemi de fazlasıyla vermiştir.

Kitap okumayı çok seven ve her fırsatta kitap okumayı öğütleyen büyük liderin hayatında yaklaşık olarak 4000 tane kitap okuduğunu biliyor musunuz? M. Kemal Atatürk hakkında bilinen yanlışlardan bir tanesi de budur. Hep cephede olduğundan dolayı çok az kitap okuduğu ve kitap okumaya zaman ayıramadığı söylenir. Ancak sanılanın aksine cephelerde bile gece boş vakitlerde ulu önder kitap okumuş ve kitaplar yazmıştır. M. Kemal Atatürk biyografisi okuduğunuz zaman ulu önderin hayatında kahveyi çok sevdiğini ve bu yüzden de günde onlarca kahve tükettiği bilgisi ile karşılaşacaksınız. Ayrıca askeri liselerde okurken yediği kuru fasulye ve pilavın tadını da hayatı boyunca unutamamıştır M. Kemal Atatürk.

Birçok kaynakta Atatürk’ ün beyaz leblebi sevdiği söylense de bu, şehir efsanesi durumundadır. Çünkü Atatürk sabah kahvaltı yapmaz ve güne kahve- sigara ikilisi ile başlardı. Bunun yanında öğlen ve akşam yemeklerini ise hiç ihmal etmemeye çalışırdı. Ayrıca tam bir hayvan sever olan Atatürk, en çok atları severdi. Savaşlar esnasında kendisine yoldaşlık ettiklerinden olsa gerek atların onun hayatında başka bir yeri vardı. Bunun dışında güvercin ve köpeklere de ilgisi olan Atatürk bu türlerden de beslemiştir. Ayrıca Atatürk sadece beyaz gömlek giyerdi ve giydiği şık kıyafetleri ise kendisi tasarlardı. Lacivert rengi hiç sevmeyen Atatürk bu yüzden elbiselerinin renkleri arasında laciverti hiç tercih etmemiştir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)