adscode
adscode

'Maksat aile bütünlüğü (!) '

Bekar öğretmenler, evli öğretmenlerin atandığı şehirlerde boşalan okulların öğretmen ihtiyacının bekar öğretmenlerle doldurulmasına tepkili.

'Maksat aile bütünlüğü (!) '
Haberler
"Eş durumu atamalarının diğer öğretmenler için nelere mal olduğunu hiç düşündünüz mü? Birilerinin yapmadığı iş, başkasının sırtına yükleniyor, devlet, bir memurunu gönderemediği yere başkasını senelerce gönderiyor.Evli bir öğretmen  Siirt'in köyünden İzmir'e rahatça giderken onun ayrıldığı Siirtteki o köye bekar bir öğretmen atanıp ömrünü orda çürütüyor. Maksat, aile bütünlüğü (!) 
Her zaman başlıklar atılır, eylemler yapılır eş durumu mağdurları diye aile bütünlüğünden dem vurulur. Tüm Öğretmenlerin ortak problemleriymiş gibi göstermeye çalışılır il emri (  il emri, evli bir öğretmenin eşinin bulunduğu şehre, hizmet puanına bakılmaksızın atanmasıdır) 
İşin aslı çok farklı...Binlerce öğretmen il emrinin varlığı yüzünden senelerce mağdur. Daha bir iki yıllık öğretmen sırf yeni nikah kıydı diye Batman'dan Ankara'ya 26 puanla gidiyor, ben 18 yıllık öğretmen olarak 276 puanla bir yere kımıldayamıyorum ve asıl senelerdir benim ailem zor durumdayken 20 puanla bir başkası önüme geçiyor.Birçok sendika ve işe tek taraflı bakanlar, bu haksızlıga çanak tutuyorlar. Hakka ses verileceğine çok bağıranlara ses veriliyor.
Şimdi kalkıp eş durumu, yani özür durumu, il dışı normal atamalara engel değil demeyin, en büyük engel bu. Özür durumuna açılan kontenjan sayısı,  il dışına açılandan kat kat fazla. Ve özür durumunda %4-5 i saglık ve eğitim, geri kalan %95 i eş durumu özrüne ayrılıyor.
Bakanlık bunlara o ilde kontenjan yok eşinizle şu ile gidin diyor, asla gitmiyorlar, illa ki kendi istedikleri il olacak,aksi halde "mağdur" olurlarmış.madem aile bütünlüğü, buyrun eşinizle Siirt'te yaşayın. Lütfen eş durumunda  hangi şehirlerden hangi şehirlere ekseriyetle gidildiğinin istatistiklerini bir gün inceleyin.......Memleketinden, ailesinden öyle bir iki sene değil, 10-15-18 senedir uzak parçalanmış aileler- bekar öğretmenler- yapayalnız kaderine küsmüş meslektaşlarınız, eşi çalışmayan veya eşiyle aynı yerde çalışanlar... Biz o kadar unutulduk ve öyle bilendik ki bu uzun yıllarda. MEB'e kimse adil bir atama yer degistirme yönetmeliği olsun demiyor, da illa "birileri özel muamele görsun" tezi savunuluyor.  Özür gurubuyla Yer değiştirmelerin yüzde doksanının doğudan batıya olduğunu ve bunların birçoğunun sırf eşi zorunlu hizmeti yaptı diye zorunlu hizmet yapmadığını lütfen araştırın.  Sırf bu bile vicdansızlık.....Bu arada belki dikkatinizi çekmiştir sadece il degil, il- ilçe emri hakkı... Tövbe tövbe.. Hanımefendiyi devlet Batman'ın köyünden 26 puanla alıp Ankara/ Altındag'a getiriyor( sırf nikah kıydı diye) , sonra bu hanımefendi nerde bu devlet, nerde aile bakanı diye çırpınıyor , magdurmuş, çünkü eşi Çankaya ilçesindeymiş. Yani il emrinin lütfuna ermiş ama ilçeye erememiş. Senede 2. Kez il emri kullanacakmış... Aslında bu bayanın kim oldugunu yazarım ama biraz arastırınca rastlarsınız nasılsa, gerek de yok, çevrenizde de çok rastlamışsınızdır, ben çok rastladım.. Birçoğu böyle.
Peki bizim ailemiz kimin umrunda? Ya da anne- babanın yanına gitmek aileden sayılmıyor mu? 
Bir arkadaşım  14-15 yıllık ögretmen, hayatta ailesinden sadece kardesi var, hiç evlenmedi.. Kardesi Antalya'da memleketi orası,bu arkadaşın ömrü Siirt'te Agrı' da gecti, hala hayatta en önemli gördügü ailesinin kardesinin yanına gidemedi, çünkü bunun mazereti "özür"den sayılmıyor, aileden sayılmıyor. Gerci zaten bu insan (insanlar) , kendisine bir ayrıcalık istemiyor ki, sadece yer degistirmeler adil olsun diyor. Ayrıcalıklar ya hic degerlendirilmesin ya da madem öyle kişiye özel ayrıcalıklar tümden kabul edilsin diyor. Ki bu da karmaşa çıkarır.
BUYRUN 2011 yer degistirme
Ankara özür 389 kişi en az puan 15
Ankara il dışı 2 kişi en az puan 564
Antalya özür 229 kişi en az puan 22
Antalya il dışı 0 kişi
Antalya'ya 2011 de özürden giden 229 kisinin en azının puanı 22, muhtemelen 2 yillık yeni evli bir öğretmen, ama hic evlenmemiş 15 yıllık ögretmen, kardesine gidemiyor.
Hala bu vicdansızlık savunuluyor ve il emri ilk kez bu sene kaldırıldı  ama haftaya eylem yapıp savunmaya geri getirmeye çalışacaklar... Bu vicdansızlığın devamına nasıl razı olunur? Benim önüme geçip yıllarımı çalmaya ne hakları var? 
Mezarın bulunduğu şehre tayin var mı peki? Olmaz, illa evli olacak! üniversitedeyken sevdiği adam öldüğü için hiç evlenmeyen, 15-16 yıldır doğunun köylerinde yapayalnız yaşayıp sırf sık ziyaret etmek için sevdiği adamın mezarının bulunduğu şehre tayin isteyen ama 15 yıldır tayini çıkmayan en yakın kankim can arkadaşım, daha yeni nikah kıymış 1-2 yıllık bir öğretmenden daha az  hakka sahip. çünkü onunki mazeret değil!!!  Onun gitmeyi arzu ettiği şehre, çiçeği burnunda evli, stajyerliği yeni kalkmîş, sevgilisiyle evlenmiş bir başkası gidecek. Ona kontenjan var. Mazeretler görecelidir ve "özür" kavramı , tartışmaya açıktır.Özel hayatlara göre değil hakkaniyetli bir şekilde atama ve yer  değiştirme yapılmalıdır.Hak zannedilen şey, apaçık haksızlıktır,
Lütfen bu konuyu bir kere olsun gündeme getirin, en azından düşünün"


www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)