adscode
adscode

Mars'a Yoluculuk Kolaylaşıyor mu?

Matematikçiler Mars'a yolculuk için yeni bir rota keşfetti. Bu yeni gelişme yolculukla ilgili iki önemli problemi çözüyor ama bir de yan etkisi var.

Mars'a Yoluculuk Kolaylaşıyor mu?
Bilim Teknoloji
Bilim dünyası Mars'a insan gönderme planlarıyla ilgili önemli bir gelişmeyi tartışıyor. Matematikçiler Mars'a yolculuk konusunda yeni bir rota ortaya çıkardı.

Francesco Topputo ve Edward Belbruno’nun keşfettiği yeni rota Mars'a yolculuk konusunda iki en büyük problemi çözüyor. Birincisi yolculuğun yüksek maliyeti, ikincisi de 2 yılda sadece 1 defa yolculuğun yapılabilir olması.

DAHA AZ YAKIT KULLANACAK

Şimdiki rota özellikle uzay aracının yavaşlatılması sırasında çok yüksek miktarda yakıt gerektiriyor ve yolculuk gezegenlerin pozisyonlarına göre 26 ayda sadece 1 kez yapılabiliyor.

Yeni rota ile yüzde 25 daha az yakıt kullanılabileceği, bunun uzay aracının ağırlığını hafifleteceği ve fırlatılışın bile daha ucuza geleceği belirtiliyor.

YOLCULUĞU 6 AY UZATACAK

Bununla birlikte yeni rotanın bir yan etkisi de var. Şimdiki rota ile yolculuğun 6 ay sürdüğünü hatırlatan uzmanlar, yolculuğun birkaç ay daha fazla süreceğini belirtiyor.

Ntv

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)