adscode
adscode

Maskesiz ilk ders

Okullar da dahil kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğu kaldırıldı. Öğrenciler ve öğretmenler uzun bir aradan sonra derslere maskesiz girdi. Bazı öğrenciler de maskeyi bırakmadı.

Maskesiz ilk ders
Eğitim
Güncelleme : 29-Apr-22 15:29

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren maske kullanımı yaklaşık 2 yıldır zorunlu tutuluyordu. Geçen haftalarda açık havada maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası okullar dahil kapalı mekânlarda da maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı da genelgeyle, toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske uygulamasının sona erdirildiğini açıkladı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker ve Çiğdem Yılmaz okulları ve kapalı mekânları gezdi.

‘Takmayı sürdüreceğim’

Bahçelievler’de bir devlet okulunda matematik öğretmenliği yapan Semra Demir (44), zorunluluk kalksa da maske takmaya devam edeceğini belirtip şunları dedi:

“Pandemi başladığından beri bir gün bile olsun maskeyi çıkartmadım. Pandeminin ilk yılı hep çift maskeyle gezdim. Pandemi döneminde derslerimi zor da olsa hep maskeyle anlattım. Bu şekilde de anlatmaya devam edeceğim. Kovid tamamen sona erene kadar da maskeyi çıkartmayı düşünmüyorum. Şimdiye kadar Kovid olmamanın bir nedenin de maske olduğunu düşünüyorum. Takıp takmamak öğrencilerimin tercihine kalmış ama gönlüm onların da takmasından yana. Çünkü sınıflar kalabalık ve havalandırması iyi değil.”

Veliler temkinli

Koronadan korktuğunu belirten Defne Nila Akdiş, “Korona bitmedi, maske takmaya devam edeceğim” derken babası Mete Akdiş de ailecek maske taktıklarını ve temkinli olmayı sürdüreceklerini söyledi. Velilerden Dilek Irmak ise maske yasağının kalkmasını desteklediğini aktarırken bir süre daha çocuğunu okula maskeli yollayacağını söyledi.

Ulaşımda maskeye devam

Sağlık Bakanı Koca, bir dizi temas için dün Aydın’daydı. Valilik ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Koca, kişisel tedbir ve aşı ile artık günlük hayatın süreceğini belirterek, “65 yaş üstü ve diğer kırılgan grupları korumakla yükümlüyüz. Hatırlatma dozlarını ihmal etmemeliler. Risk gördükleri yerlerde maskeyle kendilerini korumalılar” dedi. Koca, gazetecilerin uçaklarda maske kullanımının kaldırılıp, kaldırılmayacağına ilişkin sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altında olana kadar maske kullanımı devam edecek. Onun dışında hiçbir alanda maske kullanımı olmayacak. Bu dönemde özellikle salgın bize şunu gösterdi; maskenin koruyucu olduğunu, yeri geldiğinde bir enfeksiyon durumu söz konusu ise bir başka kişiye bulaştırmayı önlediğini artık biliyoruz. Pandemi sonrası dönemde de bu alışkanlığın devam etmesi gerektiğini artık biliyoruz.”

‘Erken bir karar’

Pandemi tamamen sona erse bile bir süre daha maske takmayı sürdüreceğini söyleyen 52 yaşındaki Cengiz Karahan, Kovid’in tam anlamıyla bitmediğini belirtirken, “Halk sağlığını tehlikeye atmamak lazım. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Devlet istediği kararı alsın, her birey kendinden sorumludur” dedi.

Sultan Fidan, “Astım ve bronşit hastasıyım, mecbur takmaya devam edeceğim. Türkiye’de hâlâ ölümler devam ederken bu illet henüz bitmemişken, herkesin takmaya devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek, kararı eleştirdi. İki kez Kovid olduğunu söyleyen 20 yaşındaki Cihan Baş da “İkisini de ağır atlattım. Bence pandemi tamamen bitmeden kalkmaması gerekiyordu” görüşünde.

Taksi şoförlüğü yapan Ramazan Kurt (40) ise “Gün boyu maskeyle çalışmak bizim çok zordu. Özellikle yaz aylarında maskeyle çalışmak daha da zordu” diyerek karara sevindiğini söyledi. Ahmet Barış, “Takmak isteyen taksın, istemeyen de takmasın. Bundan sonra artık toplu taşımada da takmam” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)