adscode
adscode

MasterCard ve Etohum’dan “Fintech” girişimcilerine destek

MasterCard ve Etohum finansal teknolojiler alanında girişimleri desteklemek için iş ortaklığı yaptı. Etohum, 30 Kasım 2014 tarihine kadar internet sitesi üzerinden finansal teknolojiler konusunda başvuran…

MasterCard ve Etohum’dan “Fintech” girişimcilerine destek
Bilim Teknoloji
MasterCard ve Etohum’un finansal teknolojiler alanında yaptığı işbirliği ile finansal teknolojiler (fintech) konusunda çalışan girişimlere önemli fırsatlar sunulacak. Girişimin hedefi, iş modeli, şirket olup olmama, yatırım potansiyeli gibi kriterlere göre değerlendirilerek seçilecek girişimlere, ilk etapta sunum yapma ve yatırımcıların beklentileri üzerine üç aylık bir eğitim verilecek. Ardından Etohum Yatırımcı Kulübü’ne sunum yapacak olan girişimciler, şirketlerine yatırım alabilmek için melek yatırımcılarla daha detaylı görüşme fırsatı yakalayabilecek.

Seçilen girişimler aynı zamanda MasterCard’ın ticaretin geleceğini değiştirecek inovatif girişimlere destek veren, İrlanda’daki StartPath.com adlı inkübasyon programı için değerlendirilme hakkı elde edecek.

Program kapsamında seçilen girişimler, Şubat ayında Etohum tarafından düzenlenen Startup Turkey konferansına davet edilecek. Girişimciler; iş planından proje yönetimi ve sunum tekniklerine kadar birçok konuda verilecek bilgilendirmeden sonra, kurmak istedikleri şirketin iş planlarını ve/veya internet sayfalarını hazırlama aşamasında mentorlardan koçluk ve yönlendirme alabilecekler.

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney işbirliğinin MasterCard için anlamını şöyle ifade ediyor: “MasterCard olarak yeni kurulan girişimci şirketleri destekleyerek inovatif ticaret çözümleri geliştirmek üzere birçok lokal ve global  program hayata geçirdik. Yeni global inkübasyon programımızda girişimcilerle yakın çalışma ve e-ticaret çözümlerinde yeni nesil teknolojilere imza atma fırsatı bizi heyecanlandırıyor. Etohum ile birlikte Türkiye’de de girişimci firmalarla inovasyon için kollarımızı sıvadık. MasterCard’ın ödeme teknolojilerindeki global deneyimiyle Türkiye’deki girişimcilere ilham vermek istiyoruz.”

Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir ise, bu işbirliği programına başvurmaları konusunda girişimcileri teşvik ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Fikir aşamasından bir iş haline gelene kadar bir girişimin çok farklı ihtiyaçları oluyor. Geçtiğimiz yıllarda, doğrudan sermaye dışında, girişimcilerin ihtiyacı olabilecek diğer tüm bu destekleri Etohum olarak seçilen girişimcilere vermeye çalıştık. Başvuru yapan her girişimci bizim için çok değerli. Bu nedenle başvuruları değerlendirirken son derece özenli hareket ediyoruz. Başvurularımızda sektörel bir kısıtlama yok; ancak bu proje özelinde MasterCard ile birlikte elektronik ticaretin geleceğini etkileyecek adayları seçeceğiz. Finansal teknolojiler konusunda çalışmaları olan tüm adayları Etohum üzerinden başvuru yapmaya bekliyoruz.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)