adscode
adscode

Matematiği Sevdiren Eğitimler

Matematik öğretmenleri, çocuklar ve gençlere, “matematiği” sevdirme yöntemlerini keşfedecek.

Matematiği Sevdiren Eğitimler
Üniversite
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından matematik, fizik ve kimya eğitmenleri ve adayları için Vedic, Montessori, Singapur Matematiği Eğitmen Eğitimlerini gerçekleştirilecek.



Tales Matematik Müzesi işbirliğiyle yapılacak eğitimlerde, somut yollarla, oyunla, cisimlerle matematiğin nasıl öğretileceği eğitimcilere aktarılacak. 

İEÜ EKOSEM Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, “Öğretmenlerimiz bu sertifikalı eğitimler sonucunda çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren matematikle ilgili aktivitelerin içine katacak. Çocuklar, böylelikle ileriki yaşamlarında geliştirebilecekleri olumlu kazanımlar sağlayacak. Yeni kuşaklar için önemli bir adım atılmış olacak. Matematiği seven, matematik öğrenmekten zevk alan öğrencilerimizin olması için bu eğitmen eğitimlerini gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

Çocukların matematiği soyut bir kavram olarak gördüğü için sevmediğini ancak Vedic, Montessori, Singapur Matematik eğitim modelleriyle bu alanın somutlaştığını anlatan Ertürk, üretken, yetenekli, özgür düşünceli insanlar yetiştirmek için matematik eğitiminin büyük önem taşıdığını kaydetti. Eğitimlerde matematik eğitimin ‘zor olduğu’ ön yargısının kaldırılması yönünde aktarımlar yapılacağını, çeşitli ülkelerde uygulanan eğitim sistemlerinin anlatılacağını vurgulayan Ertürk, şunları söyledi:

“Eğitimlerimiz, üniversitemizde gerçekleşecek. 32 saatlik eğitimlerde üç ana eğitim modeli üzerinde durulacak. Bu eğitim modellerinde matematik çocukların korkması gereken zorlu bir ders olarak değil, onların öğrenirken denetleyebildiği işlemler sırası anlatılacak. Matematiksel kavramlar ve matematiğin mekanizması öğretilecek. Basit araçlarla matematik öğretiminin nasıl gerçekleştirildiği öğretmenlere aktarılacak.” 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)