adscode
adscode

Matematik ve Geometri Net Ortalamalarında Artış Bekleniyor

2016 yılı LYS-1 oturumuna ilişkin ilk değerlendirmeler, sınava giren öğrencilerden alınan geri dönütler doğrultusunda, Nesibe Aydın Okulları Matematik Zümresi tarafından aşağıdaki gibi yapıldı.

Matematik ve Geometri Net Ortalamalarında Artış Bekleniyor
Sınavlar
2016 YILI, LYS-1 (Matematik - Geometri Sınavı)
(19 Haziran 2016 Pazar Günü Yapılan 2. Oturum)


MATEMATİK – GEOMETRİ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Nesibe Aydın Okulları Uzmanları, “Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti. Öğretmenler, konuları kavramlar arasındaki ilişkileri vurgulayarak anlatmalı, öğrenciler ise konuları çok iyi kavramalı ve düşünerek öğrenmenin bilincinde olmalıdırlar. Aksi durumda öğrencilerin sadece soru tipi ezberleyerek başarılı olma şansı çok azdır.” değerlendirmesini yaptılar.

Tespitlere göre, 19 Haziran 2016 Pazar günü yapılan, LYS-1 (Matematik - Geometri) sınavında müfredat dışı soru sorulmamıştır. Bu sınavın geçmiş yıllara göre matematik kısmının aynı zorlukta, geometri kısmının ise daha kolay ve sorularının alışılan tarzda olduğu gözlenmiştir.

Matematik soruları tanım ve kavram bilgisi eksik olan, yeterince uygulama yapmayan öğrenciler için zaman sıkıntısına neden olmuştur.
Türkiye genelinde bu çerçevede değerlendirildiğinde, Matematik ve Geometri toplam net ortalamalarının 2015 LYS-1 sınavına göre artması beklenmektedir.

Nesibe Aydın Okulları öğrencileri, deneme sınavlarımıza göre biraz daha kolay sorularla karşılaştıklarını ve LYS-1 sınavındaki soruların benzerlerini daha önce bizim denemelerimizde çözdükleri için yadırgamadıklarını belirttiler.

Nesibe Aydın Okulları genelinde; üst puan dilimlerindeki öğrencilerin çoğunluğu soruların %90’nını, orta düzey öğrenciler soruların %70’ini, alt düzey öğrencilerimiz ise soruların %50’sini yapmışlardır.

Bütün öğrencilere, önümüzdeki hafta girecekleri LYS’lerde başarılar diliyoruz.


Nesibe Aydın Okulları
Matematik Zümresi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)