adscode
adscode

Matematikte tablo ve grafiklere, fende sınıfta yapılan deneylere dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nın 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını duyurdu ve ilk örnek soru kitapçığını yayımladı.

Matematikte tablo ve grafiklere, fende sınıfta yapılan deneylere dikkat!
Sınavlar
Güncelleme : 27-Oct-19 13:35

Üsküdar SEV Ortaokulu Bölüm Başkanları, MEB’in sayısal ve sözel testlere yönelik yayımladığı örnek soruları değerlendirdi:

 

Sayısal ve sözelde geçtiğimiz yılki sorularla aynı kazanımların istendiği dikkat çekiyor. Sadece bilginin yeterli olmayıp, yorumlama gücünün de ölçüldüğü, uzun paragraflı sorularda zaman yönetimi, dikkat ve analiz yeteneğinin ölçüldüğü sorular ön plana çıkıyor

 

 

 

MATEMATİKTE TABLO VE GRAFİK İLE

UZUN METİN YORUMLAMA ÖN PLANDA

 

MATEMATİK: MEB tarafından yayınlanan Matematik dersi örnek soruları, geçmiş yıllarda çıkmış LGS sınavlarına büyük benzerlik göstermektedir. Sorularda dikkati çekilen iki konudan ilki, uzun metinleri doğru okuma ve doğru anlam çıkarma, ikincisi ise verilen tablo veya grafikleri doğru okuyarak, soruları çözme becerisidir. Sadece bilginin yeterli olmayıp, yorum gücünün de ölçüldüğü sorular yer almaktadır.

 

 

 

FEN BİLİMLERİNDE SINIFTA

YAPILAN DENEYLERE DİKKAT!

 

FEN BİLİMLERİ: MEB tarafından yayınlanan Fen Bilimleri sınav soruları, MEB’in sınırladığı müfredat kazanımlarına uygun mantık ve muhakeme yeteneğini ön plana alan sorulardan oluşmaktadır.

 

Sorularda deneylerden de faydalanılmakta ve öğrencilerden yapılan deneyleri yorumlamaları istenmektedir. Kazanımlar, günlük hayatta öğrencilerin karşılarına çıkabilecek şekilde ilişkilendirilmiştir. Görsel olarak zengin, deneysel düzeneklerin ve günlük yaşam örneklerinin kullanıldığı, yorum yapabilme becerisinin ölçüldüğü tablo, görsel ve grafikler içeren sorulardan oluşan örnek sorular yayınlanmıştır.

 

İNKILAP VE DİNDE BİLGİ DEĞİL

ANALİZ VE DİKKAT İSTENİYOR

 

İNKILAP TARİHİ VE DİN KÜLTÜRÜ: MEB tarafından hazırlanan İnkılap Tarihi ve Din Kültürü dersi örnek soruları, geçen yıl LGS’de sorulan sorularla büyük benzerlik göstermektedir. Dikkati ölçen soruların  ön planda olduğu görülmektedir. Sorularda; bilgiyi kullanma, özellikle çıkarım yapabilme, doğru anlam çıkarımı ve harita okuma istenmektedir. Bilgi sorularından çok yorum yapabilme,  analiz yapabilme ve dikkati ölçen sorulardan oluşan örnek sorular yayınlanmıştır.

 

 

TÜRKÇEDE SAHİP OLUNAN DEĞİL

VERİLEN BİLGİYİ YORUMLAMA

 

TÜRKÇE: Son iki yıldır uygulanan Lise Giriş Sınavlarında olduğu gibi 2020 LGS’ye yönelik Ekim ayı Türkçe örnek sorularında da; görsel yorumlama, metinden ya da görselden çıkarım yapma, metinler arası ilişki kurma, bilgiden çıkarım yapma gibi ölçme unsurları kullanılmıştır. Sorular genellikle birden fazla kazanımı bir arada kullanma becerisini ölçmektedir. Soruların uzunluğu, zaman yönetimini daha önemli kılmaktadır. Sorular, sahip olunan bilgiyi değil; verilen bilgiyi yorumlama-aktarma ve dikkat becerilerini kullanmayı gerektiren bir nitelik taşımaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)