adscode
adscode

MEB 4+4+4 Sistemi Tarih Oluyor... İşte Yeni Eğitim Sistemi.

Eğitim sistemi ile ilgili olarak 4+4+4 eğitim sisteminin değiştirilip yerine 3+3+3+4 sisteminin getirileceği, konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na bile dosya ulaşmadığı ve Beştepede konu üzerinde…

MEB 4+4+4 Sistemi Tarih Oluyor... İşte Yeni Eğitim Sistemi.
Eğitim
MEB 4+4+4 Sistemi Tarih Oluyor... İşte Yeni Eğitim Sistemi. Milli Eğitim Bakanlığı eski bakan Ömer Dinçer döneminde 4+4+4 eğitim sistemine geçmişti. Bilindiği üzere 2012 yılından bu yana
4+4+4 eğitim sistemine ağır eleştiriler yapılmış fakat yetkililer oralı olmamıştı.

Öyle ki hala akademisyenler başta olmak üzere 4+4+4 eğitim sisteminin yanlış olduğu görüşü hala devam ediyor. Eğitim sistemi ile ilgili olarak 4+4+4 eğitim sisteminin değiştirilip yerine 3+3+3+4 sisteminin getirileceği, konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na bile dosya ulaşmadığı ve Beştepede konu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.  

Meydan Gazetesi'nin haberine göre yeni sistem şöyle olacak

(3+3+3+4): 0­-1-­2: HAZIRLIK 3-­4­-5: İLKOKUL 6­-7-­8: ORTAOKUL 9­-10-11­-12: LİSE

İddiaya göre 3. sınıf, 4. sınıf ve 5. sınıflar ilkokul olacak. Sınıflar temelden 0'dan başlayacak, 0. , 1. ve 2. sınıflar için üniversitelerde yeni bölüm açılacak. Pilot uygulama ise 2017'de hayata geçecek. Ana Okulu öğretmenleri de isterlerse 0­1­2 düzeyinde isterlerse hizmetiçi eğitim alıp 3­4­5 düzeyinde eğitim verebilecek. Bakanlık uzun vadede 0­1­2 grubunu özel sektöre bırakmayı planlıyor. Meydan Gazete'sinin iddiası doğru ise yani 3+3+3+4 sistemi getirilirse Sınıf öğretmenleri ve ortaokul branşları norm fazlası olacak. Lise öğretmenleri için değişen bir durum olmayacak. Ana Okulu ve/veya hazırlık olarak tabir edilen ilk üç Sınıf için ise öğretmen açığı olacak. 4­4­4 gidiyor yeni eğitim sistemi 3­3­3­4 oluyor iddiası Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mimarlığını yaptığı ve bakan olmadan öncede komisyon başkanlığını yürüttüğü 4+4+4 Eğitim Sistemi’nin değişmesi yönünde ilk adımın Milli Eğitim Bakanı’nın değişmesi ile atıldığı yorumunda bulunmuştuk. İsmet Yılmaz’ın bu sistemi kurmayları ile birlikte tekrar ele alarak değerlendirmesinin mümkün olduğu gözükmektedir.

4+4+4 SİSTEMİ GİDİYOR
İsmet Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından iki önemli açıklamada bulundu ve bu açıklamalar öğretmen ve öğretmen adaylarını memnun etmedi. Öğretmen Akademisi kurulacak kalite artacak açıklaması öğretmenler arasında hoş karşılanmadı ve Bakan İsmet Yılmaz eleştirildi. Bakan dün TBMM Eğitim Komisyonunda ise kendisine yöneltilen “Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı?” sorusuna “Ağustos’ta öğretmen ataması yok” cevabı ile öğretmen adaylarının umutlarını yıktı. İsmet Yılmaz’ın yeni hamlesinin de 4+4+4 Eğitim Sistemi olacağı konuşuluyor. 4+4+4 Eğitim Sistemi yeniden yapılandırılacak. Sistem değiştirilecek.  

3+3+3+4 EĞİTİM SİSTEMİ GELİYOR 

4+4+4 Eğitim Sisteminin yerine 3+3+3+4 Eğitim Sisteminin geleceği ve zorunlu eğitim süresinin 13 yıla çıkarılacağı Meydan gazetesi tarafından iddia edildi. Meydan Gazetesi editörü Burak Kılıç’ın özel haberine göre 3+3+3+5 eğitim sistemi şu anda az kişi tarafından biliniyor ve yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için hızla çalışmalar sürdürülüyor. Yeni sisteme göre devlet okullarındaki ana sınıfları kaldırılacak.

İLKOKULA HAZIRLIK SINIFI
Yeni sistemle birlikte ilkokullara hazırlık sınıfı getirilecek. İlkokullardaki hazırlık sınıflarında 66 ayını dolduran çocuklar eğitim görecek. Eğitim sistemi ana sınıflarından başlayarak değişime uğrayacak. Devlet okullarındaki ana sınıflarının kaldırılması ile birlikte ana sınıfları özel kapsama alınacak. 

ERKEN ÇOCUKLUK OKULU 
Ana sınıflarının kaldırılması ile birlikte 3+3+3+4 sisteminin ilk kademesi olarak erken çocukluk okulları kurulacak. Bu sistemle birlikte üniversitelerdeki okul öncesi eğitim kurumları da kapatılacak.
Yerine Erken Çocukluk Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulacak. Bu sistem faaliyete geçtiğinde ana sınıfı öğretmenleri devre dışı bırakılmış olacak.

3+3+3+4 Sistemi 

ANA SINIFI ÖĞRETMENLERİ SINIF ÖĞRETMENİ OLACAK
Bu sistemle birlikte devlet okullarındaki ana sınıflarının kapatılması ile ana sınıfı öğretmenleri dışarıda kalmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mevcut ana sınıfı öğretmenlerine iki yol sunacak. Birinci yolda ana sınıfı öğretmenleri erken çocukluk okullarına devam edecek ikinci yol olarak ise ana sınıfı öğretmenleri seminer ve kurslarla birlikte sınıf öğretmenliği alanına geçiş yapacak.  

BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ DAHA 
Öğretmenler İçin olarak 4+4+4 Eğitim Sisteminin enkazının hala kaldırılamadığını hatırlatmak isteriz. Bu şartlarda tekrar ve resmen sıfırdan bir sistem daha getirilmesi ülkemiz için kaygı verici olacaktır. Umarım bu haber iddia edildiği gibi kalır ve faaliyete geçmez. Öğretmen, veli görüşü alınmadan yeni bir sistemin dayatılmasına karşıyız.

Meydan Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)