adscode
adscode

MEB 70 rehber öğretmeni Soma'ya gönderdi

​Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Soma'daki maden faciası üzerine, 70 rehber öğretmenini Soma'ya yönlendirdi.

MEB 70 rehber öğretmeni Soma'ya gönderdi
Eğitim
​Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Soma'daki maden faciası üzerine, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Soma'da halihazırda 6 kişilik krize müdahale ve 50 rehber öğretmenden oluşan psikososyal müdahale ekibi oluşturulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, felaketler ve sonrasında yaşanan travmaların bireyler üzerindeki psikolojik etkisinin azaltılması amacıyla Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda etkili müdahaleyi zamanında sunmak ve destek sağlamak amacıyla gerekli eğitimi almış müdahale ekiplerince psikososyal müdahale hizmetlerinin yürütüldüğü belirtildi.
      
İl ve ilçelerde psikososyal müdahale ekiplerince krize müdahale planları geliştirilerek çocuklara, anne babalara ve öğretmenlere yönelik psikolojik bilgilendirme, psiko-eğitim etkinlikler ile kayıplar yaşamış ve travma geçirmiş olan çocuklara yönelik danışma hizmetlerinin sunulduğu anımsatıldı.
      
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasının ertesi sabahında Bakanlığa bağlı il krize müdahale ve psikososyal destek ekibinin afet bölgesinde çalışmalara başlamış bulunduğu belirtildi.
      
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Soma'da halihazırda 6 kişilik krize müdahale ve 50 rehber öğretmenden oluşan psikososyal müdahale ekibinin oluşturulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Soma Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde Psikososyal Danışma Birimi faaliyete geçirildi. Kayıpların yoğun olduğu Kırkağaç, Balıkesir Savaştepe ve İzmir Kınık ilçelerinde psikososyal müdahale çalışmaları devam ediyor.
      
Ayrıca ilk etapta 70 rehber öğretmenden oluşan psikososyal müdahale ekibi de Soma'daki müdahale ekibini desteklemek üzere yönlendirildi.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)