adscode
adscode

MEB e-sınav sayısını artıracak

MEB, e-sınav olarak pilot çalışması yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda (MTSKS) elde edilen başarı sonrası sınav merkezi sayısını artıracak.

MEB e-sınav sayısını artıracak
MEB
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bir süredir Ankara'da pilot uygulama olarak, Beşevler Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde, elektronik ortamda yapılan MTSK Sınavında verimli sonuçların alınması üzerine Başkent Öğretmenevinde ikinci bir sınav merkezi açılacak. 


E-sınavda hemen sonuç

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, e-sınav merkezlerinin Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kanalıyla tüm illerimize yaygınlaştırılacağını söyledi.

E-Sınav uygulamasının maliyetleri düşürdüğünü ve sınav güvenliğini  artırdığını belirten Kurt, şunları söyledi:

"Kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavlar. Belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde 'e-Sınav randevu sistemi' üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılıyor. Vatandaşımız kendisi için en uygun zamanda sınava girme şansı elde ediyor. Ayrıca girdiği sınavın sonucunu hiç beklemeden hemen sınav sonunda öğreniyor. Bakanlık olarak e-sınavlarla birlikte zaman kazanacağız sınav maliyetini düşüreceğiz, sınav uygulamalarının güvenliği artacak, riskler azalacak." 

"Teknolojinin tüm imkânlarını eğitimin hizmetine sunacağız"

Geleceğe yönelik planlamalarında tüm sınavların hatta ders yazılılarının bile elektronik yolla yapılmasının yer aldığını anlatan Kurt, şunları kaydetti: 

"Bakanlık olarak atılımlarımıza devam edeceğiz. Teknolojinin tüm imkanlarını eğitimin hizmetine sunacağız, gelişen teknolojiye bağlı olarak başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavların e-sınav yöntemiyle yapılması için altyapı sağlayacağız. Ulusal düzeyde yapılan sınavlar, uluslararası standartlara uygun şekilde kademeli olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)