adscode
adscode

"MEB LGS konu kapsamını sınavdan 2 ay önce yayımladı"

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK'ün LGS konu kapsamına ilişkin önergesine 2 ay sonra gelen yanıt...

"MEB LGS konu kapsamını sınavdan 2 ay önce yayımladı"
LGS
Güncelleme : 16-Jun-21 13:09

"Öğrencilerimizin yıllarca verdiği emek yok sayıldı, Milli Eğitim Bakanlığı LGS konu kapsamını sınavdan 2 ay önce yayımladı" diyen GÖK'ün konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK 2 Nisan 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) dil bilgisi konularını kapsayıp kapsamadığına ilişkin Bakanlık ve Ziya Selçuk tarafından yapılan çelişkili açıklamaların velileri ve öğrencilerimizi bir karmaşaya ittiğini ifade etmiş, önergenin verildiği tarihte yapılmasına 2 ay kalmış olan LGS’nin konu kapsamının bu tarihe kadar açıklanmamasının sebeplerine ilişkin sorular yöneltmiştir.

Soru önergesinin verilişinden 2 ay sonra, 31 Mayıs 2021’de yani sınav tarihinden 6 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevapta “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”da aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamaların 5 Nisan 2021 tarihinde Bakanlığın ilgili internet sayfasında yayımlandığı bildirilmiştir. 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan LGS’ye girecek aday öğrencilerin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamaların sınavdan yalnızca 2 ay önce açıklanmış olması başlı başına bir skandaldır. Soru önergesine konu olmasına rağmen sözü geçen açıklama öncesinde Millî Eğitim Bakanlığı’nın 10 gün arayla sınava ilişkin çelişkili açıklamalar yapmış olmasının sebeplerine ilişkin cevap verilmemiş, Bakanlık sınavda çıkacak konulardaki belirsizlik sebebiyle öğrencilerimizin yaşadığı kaosun sorumluluğunu üstlenmemiştir. Sınava sadece 6 gün kala verilen cevap Bakanlığın skandalı geçiştirme isteğini gözler önüne sermektedir.

1 milyondan fazla çocuğumuzun geleceğini doğrudan etkileyecek bu sınava ilişkin Millî Eğitim Bakanlığı’nın sorumsuz ve ikircikli tutumu devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Yüzbinlerce öğrencimizin ve ailelerinin yıllarca başarı için çaba sarf ettiği bir sınavın kapsamının sınava 2 ay kala netleştirilmiş olması milyonlarca yurttaşımızın emeklerinin görmezden gelinmesi anlamına gelmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı ciddiyetsiz tavrıyla ülkemizin geleceğini dinamitlemekte, çocuklarımızın ve ailelerinin gelecek kaygıları her geçen gün derinleşmektedir.      


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)