adscode
adscode

MEB neden tüm okullarda tam gün eğitime geçilmesi için çalışma başlatmadı?

Türkiye'deki ikili eğitim sistemi öğretmeni de öğrenciyi de veliyi de bezdirmiş durumda. Uygulamanın bir an önce sonlanması için çalışmaların da bir an evvel başlaması gerek. Bakalım MEB ne zaman harekete…

MEB neden tüm okullarda tam gün eğitime geçilmesi için çalışma başlatmadı?
Eğitim
İkili eğitimden muzdarip bir velimizin tarafımıza ulaştırdığı mesajını sizlerle paylaşıyoruz:

"Milli Eğitim Bakanımız ve birçok yetkili tarafından 2012 yılından beri tüm okullarda sabahçı-öğlenci olayı kaldırılacak, en geç 2016 yılında tüm okullar eksiksiz normal eğitime geçecek deniliyordu. 2016 yılının ortalarına gelmemize rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda herhangi bir çalışma başlatmamıştır.

Ülke genelinde 60 bin okulun 10 binden fazlasında sabahçı öğlenci olayı devam etmektedir.  Geri kalan okullarda ise normal eğitim uygulanmaktadır. 2012'den önce okulların yarısından fazlası sabahçı-öğlenci olarak eğitim vermekteydi, 2012 den bu yana birçok okul normal eğitime geçmiştir. Daha geçmeyen 10 bin okulun ise önümüzdeki Eylül ayında normal eğitime geçmesi beklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanımızın sessiz devrim diye nitelendirdiği uygulama bir an önce tamamlanmalıdır. Milli eğitim Bakanımız normal eğitime bütün okullar eksiksiz geçecek ve bu sayede birçok okul açılacak demişti.

Veliler olarak her gece 04:00'da uyanmak zorunda kalıyoruz ve çocuklarımızı da uyandırıyoruz; çünkü çoğu okulda dersler sabahın altısında başlamaktadır. Gecenin dördünde kahvaltı, hazırlık ve yol derken okula çocuklarımızı saat 6 da zar zor yetiştiriyoruz. Gecenin dördünde uyanmak zorunda bırakılan bir öğrenciden nasıl verim beklersiniz. Çocuklar için en sağlıklı uyku saatleri gece 22:00 ile sabah 07:00 arasında olan uykudur ama bizler en sağlıklı olan zamanlarda çocuklarımızı uyandırmak zorunda kalıyoruz.

Sadece öğrenciler değil öğretmenler de bu konuda sorun yaşamaktadır. Bakanlığın yıllardır süre gelen bir uygulamadan yüz binlerce öğrenci ve öğretmen olumsuz etkilenmektedir. Öğretmen ve öğrencinin olumsuz etkilendiği bir durumdan eğitim-öğretimde çok olumsuz etkilenmektedir.

Dünya da gelişmiş ve gelişmekte olan hiçbir ülkede örneği olmayan sabahçı ve öğlenci eğitim uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Ve Milli Eğitim Bakanlığının yüz binlerce öğrenci ve öğretmenin en başta sağlığını ve eğitimini olumsuz etkileyen bir uygulamadan vazgeçilmesi için bir an önce çalışma başlatmasını istiyoruz.  Şu an çalışma başlatılsa okullar ağustos ayında hazır olmuş olur ve eylül ayında eğitim öğretime başlanır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)