adscode
adscode

MEB okullarda yetenek avına çıktı!

MEB tarafından Türkiye genelindeki 260 bin ilkokul, 1, 2 ve 3'ncü sınıf öğrencisine özel yetenek tarama testi yapıldı.

MEB okullarda yetenek avına çıktı!
Eğitim

Bunun sonucunda, IQ'su 130 ile 165 arasında değişen ve 'deha' olarak da nitelendirilen öğrenciler, ikinci bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Başarılı olanlar BİLSEM'lere yönlendirecek


DEĞERLENDİRME KURULU OLUŞTURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okullarda yetenek avına çıktı. Bu kapsamda ilkokul, 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencileri arasından resim, müzik, zihinsel yetenek gibi alanlarda özel yeteneği olan öğrencileri tanılama süreci başlatıldı. Türkiye genelinde 260 bin 166 öğrenciye özel yetenek taraması yapıldı. Bakanlık IQ'su 130 ile 165 arasında değişen ve "deha" olarak da nitelendirilen öğrencileri özel tarama testi ile belirlemeye başladı. MEB, yetenekli öğrencilerin eğitimi için yeni bir mevzuat hazırlayacak.

Yetenek testi taramasından geçen öğrenciler "Özel Yeteneklilerin Eğitimi Bilim ve Değerlendirme Kurulu" tarafından ikinci bir değerlendirmeye tabi tutacak. Oluşturulacak kurul, başarılı öğrencileri BİLSEM'lere yönlendirecek. Bu çerçevede BİLSEM'ler de yeniden yapılandırılacak. Ayrıca halihazırda uygulanmakta olan özel yeteneklilere yönelik tanılama ve değerlendirme araçları da daha ileri bir seviyeye taşınacak. Bakanlık verilerine göre 2018 haziran ayı itibarıyla 33 bin 720 üstün yetenekli öğrenci bulunuyor. Söz konusu öğrenciler 81 ilde sayısı 135'e çıkarılan Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim görüyor.

Ahmet Fatih Erturan/ Yeni Şafak


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)