adscode
adscode

MEB önünde protesto! Öğretmen adayları, Ağustos'ta atama istedi!

Atanamayan öğretmen adayları, ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaması kararını protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne KPSS test kitaplarını ve kalemlerini bıraktı.

MEB önünde protesto! Öğretmen adayları, Ağustos'ta atama istedi!
Eğitim
Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikasınca da desteklenen bir grup öğretmen adayı, pankart taşıyarak ve sloganlar atarak MEB önünde toplandı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı açıklamada, Bakanlık önünde sembolik bir eylem yapıldığını belirterek, "Bütün imkanlarımızı kullanırız ve ataması yapılmayan öğretmenlerin Ankara'ya gelmesini sağlarız. Bunu yapmak istemiyoruz. Türkiye yeterince karmaşa, kargaşa yaşıyor. Terörle mücadele yaşanırken biz, ülkede yeni eylemler yaratmak istemiyoruz." diye konuştu.

Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasını isteyen Koncuk, hayata geçirilmesi planlanan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesi, ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi, Doğu Anadolu'da görev yapan öğretmenlerin maaşlarının artırılması taleplerini dile getirdi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Altıntop da öğretmen atamaları konusunun siyasi malzeme olmaktan çıkarılmasını ve 5 yıllık performans uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

Ataması yapılmayan öğretmen adayları adına konuşan Sümeyra Günay da öğretmen olmak için istenen şartların giderek ağırlaştırıldığını dile getirdi. Günay, "Atama bekleyen öğretmen sayısı katlanarak artarken sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik gibi mesleği itibarsızlaştıran güvencesiz istihdam uygulamaları hayata geçiriliyor." dedi.

Açıklamaların ardından öğretmen adayları, KPSS test kitapçıklarını ve kalemlerini Milli Eğitim Bakanlığı önüne bıraktı. Eylemcilerin beraberlerinde getirdikleri çocukları da ellerinde pankartlarla anne-babalarına destek verdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)