adscode
adscode

MEB Sınav Teknolojisi Altyapısını Yenileyecek

MEB, sınavlardaki yanlış hesaplamaları en aza indirmek için tüm altyapıyı yenileme kararı aldı. Sınav kâğıtlarının okunması için yeni optik okuyucuların siparişi verildi.

MEB Sınav Teknolojisi Altyapısını Yenileyecek
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl son kez yapılan SBS sınav sonuçlarındaki yanlış hesaplama nedeniyle sınav teknolojisini yenileme kararı aldı. Sınavdan kaynaklanın hatanın ardından Müsteşar Yusuf Tekin ve Genel Müdürü Mustafa Koç ile değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kişilerle uğraşmamalıyız. Sorunu temelden çözmeliyiz. Teknolojimiz ya da insan kaynağımız eksikse bunu gidermeliyiz" talimatını verdi. Bunun üzerine yeni optik okuyucu alınmasına karar verildi.

HATA TEKNOLOJİK EKSİKLİKTEN

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, yeni optik okuyucu siparişi verdiklerini ve yeni kurulacak teknoloji ile insandan kaynaklı hataları en aza indireceklerini açıkladı. SBS'de yapılan hatanın teknolojik alt yapıdaki eksikliklerden olduğunu kabul eden Koç, ""2013'te yapılan hata teknik yetersizlikten kaynaklı bir hataydı. Biz hatalardan ders çıkartıyoruz. İdari yapı ve teknik alt yapının üzerine duruyoruz. Soru aşamasından nakliyesinden, tekrar değerlendirmesine kadar hem idare hem teknik tedbirler alıyoruz. Bu yönde tüm alt yapıyı değiştirecek girişimlerimiz var" diye konuştu. MEB yetkilileri sadece sınav teknolojilerine değil bu teknolojiyi kullanabilecek insan kaynaklarını da yenileyeceklerini bildirdi. Bu bağlamda MEB, TÜBİTAK ve ÖSYM'den de bilgi teknolojisi uzmanlarını transfere hazırlanıyor. MEB, bugüne kadar sınavlarda ÖSYM'nin optik okuyucularını kullanıyordu yeni optik okuyucuların alınmasıyla sınav sonuçlarının geç açıklanma sorunu ortadan kalkacak.Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)