adscode
adscode

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş'tan 'müfredat' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yeni müfredat çalışmalarına ilişkin, "51 program 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanabilir hale getirilmiş durumda."…

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş'tan 'müfredat' açıklaması
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yeni müfredat çalışmalarına ilişkin, "51 program 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanabilir hale getirilmiş durumda." dedi.

Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mesleki Gelişim Akademisi" etkinliğinde, eğitim yöneticilerine yeni müfredat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakanlığın 2016 yılının ocak ayından beri programları yenileme, güncelleme çalışmaları yaptığını kaydeden Durmuş, öncelikle 51 ayrı program için program oluşturulduğunu söyledi. Durmuş, bu programların temel eğitim, orta öğretim ve din öğretiminde ortak zorunlu dersler havuzundaki programlar olduğunu aktararak, "Bunlarla alakalı çalışma yapıldı. Akabinde de seçimlik derslerle alakalı programlara da geçilmeye başlandı. 800 civarında program 2018-2019 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanmış olacak ama 51 program 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanabilir hale getirilmiş durumda." diye konuştu.

Eğitim yöneticilerinin sorularını da yanıtlayan Durmuş, ders saatlerine ilişkin soru üzerine şunları ifade etti:

"Ders saati dediğimizde sınıfta geçirilen 40 dakikayı kastetmiyoruz. Okulda geçirilen saat dediğimizde kütüphane imkanları, bahçedeki spor imkanları, diğer öğrenme istasyonlarındaki imkanları da kastediyoruz. Tüm buralarda geçirdiği toplam vakti biz ders miktarı olarak görüyoruz. Mesela günde 8 saat ders var, haftada 40 saat ders görüyoruz. Bu azaltılmayacak, artırılmayacak. Ama öğrencinin okulda sınıf içi aktivitesi dışındaki eğitimlerden daha fazla faydalanmasını amaçlıyoruz."

Durmuş, ders kitaplarıyla ilgili soru üzerine de yeni müfredata uygun hazırlanacak kitapların eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacağını kaydetti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)