adscode
adscode

MEB tartışmalı TEOG sorusu için itirazları reddetti

TEOG kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlarının Türkçe testinde sorulan 'Unutmak' sorusu tartışma konusu olmuştu. Bakanlık bu itirazları 'soru doğru' olduğu gerekçesiyle reddetti.

 MEB tartışmalı TEOG sorusu için itirazları reddetti
Eğitim
TEOG kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlarının Türkçe testinde sorulan 'Unutmak' sorusu tartışma konusu olmuştu. Veliler ve öğrenciler sorunun hatalı olduğunu öne sürüp Milli Eğitim Bakanlığı'na iptali için başvuruda bulunmuştu. Bakanlık bu itirazları 'soru doğru' olduğu gerekçesiyle reddetti.

Sonuçları liselere girişte ve karne notunda etkili olacak Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavları 24-25 Kasım tarihlerinde yapıldı. Sınavlar tamamlandıktan sonra öğrenciler ve velileri bazı soruların hatalı olduğunu öne sürdü. Bu sorulardan biri Türkçe testinin A Kitapçığı'nda yer alan sözcükte anlamla ilgili 'Unutmak' sorusunu. Sorunun hatalı olduğun öne süren veliler elektronik imza sitesi change.org'da "TEOG 2016-2017 1. Dönem "Unutmak" sorusu iptal edilsin!" başlığıyla kampanya başlatmıştı. Bazı veliler de sorunun iptali için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

BAKANLIK İTİRAZLARI REDDETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin itirazlarını değerlendirip karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezi Müdürlüğü milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada soruda yanlışlık olmadığının tespit edilmediğini ve bu nedenle itirazların reddedildiğini bildirdi. Açıklamada "Bu test maddesi 8. sınıf kazanımlarına ve müfredatına uygun hazırlanmıştır. Test maddesi 8. sınıf öğrencilerinin yanıtlayabileceği düzeydedir. Bilimsel geçerlik madde yapısı dil ve anlatım yönünden doğru bir sorudur" denildi.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)