adscode
adscode

"MEB YARIYIL TATİLİNDE NE YAPIYOR?"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ yarıyıl tatilinde alınması gereken tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"MEB YARIYIL TATİLİNDE NE YAPIYOR?"
Sendikalar
Güncelleme : 02-Feb-21 18:12

 

Açıklamaları söyle;

Bilindiği gibi 22 Ocak itibarıyla 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ermiş ve yarıyıl tatili başlamıştı. Sayın bakan 15 Şubat’ta yüz yüze geçmek için ilke kararlarının olduğunu ifade etmiş, son kararı bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda verileceğini açıklamıştı. Ancak yarıyıl tatilinin ilk haftasını geride bıraktığımız şu günlerde yüz yüze eğitime geçebilmek için hangi hazırlıklar yapıldı?

 Eğitimin paydaşları ile bir araya gelinerek bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar ile fikir alışverişi mi yapıldı? Hayır. Ara tatilde öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşılanma süreci bitirildi mi? Hayır, bırakın sürecin bitirilmesini daha başlanmadı bile. Okulların bütçe sorunları çözülerek ara tatilde okullar salgın koşullarına hazır hale mi getirildi? Hayır. Yüz yüze eğitime geçilemeyecek ise uzaktan eğitime erişemeyen tüm öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı mı? Hayır.

Cevabı hayır olan bir çok sorunun olduğu şu dönemde MEB yarıyıl tatilini yüz yüze eğitime geçebilmek için hazırlık fırsatı olarak görmeli, buna göre gereken tedbirleri almalıdır. Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarının daha da artmaması, fırsat eşitsizliğinin derinleşmemesi ve bir yol haritasının belirlenmesi için olağanüstü dönemden geçtiğimiz bu günlerde MEB paydaşlar ile bir araya gelerek ortak aklı kullanmalıdır.

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)