adscode
adscode

MEB'de atamalar yapıldı

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Hasan Ünsal, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ise Murat Süt atandı.

MEB'de atamalar yapıldı
MEB
Güncelleme : 31-Oct-22 11:40
Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Hasan Ünsal, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğüne Murat Süt'ün ataması yapıldı.
 
Hasan Ünsal kimdir?

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan ÜNSAL, 1976 Yozgat/Çekerek doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Yozgat Aydıncık İlçesinde tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Devamında Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmaya başlamış, Bakanlık Müfettişliği ve iç Denetçilik görevlerinde bulunmuştur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Türkiye-AB İlişkileri alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2012 yılında Almanya-Karlsruhe Eğitim Ataşeliğine atanmış, 2015 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Yurda dönüşünde, Milli Eğitim Bakanlığında iç denetçilik görevine devam etmiştir. 2017-2021 yılları arasında Londra Eğitim Müşaviri olarak görev yapmış, 2022 yılı Şubat ayından itibaren Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Genel Müdür Hasan ÜNSAL, iş yaşamında çok sayıda mesleki seminer ve kursa katılmış, projelerde yer almıştır. Söz konusu proje çalışmaları kapsamında Almanya, İtalya, İspanya, Romanya gibi ülkelere kısa süreli çalışma ziyaretlerinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)