adscode
adscode

MEB'den, 2010 KPSS iptaline dair rahatlatan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin: Kopyaya bulaşan, kopya nedeniyle yargılama sürecinde ismi olanları, kopya çektiği kesinleşen isimleri zaten ihraç etmiştik

MEB'den, 2010 KPSS iptaline dair rahatlatan açıklama
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağına dair açıklama yaptığını anımsatarak, buna ilişkin süreci başlattıklarını billdirdi.

Açığa alınan öğretmenler hakkında herhangi bir ihraç kararının verilmediğini, soruşturmalar neticesinde ihraç edilen öğretmenlerin belirlenmesinin ardından öğretmen ihtiyacına ilişkin sayının yeniden tespit edileceğini ifade eden Tekin, ilk etapta alınacak sözleşmeli öğretmen sayısının 15 bin olduğunu aktardı.

Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer alacağı kılavuzun yarın yayınlanacağını belirten Tekin, "8 Ağustos tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen adaylarımızdan ön başvuruları alacağız." dedi.

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar için ülke genelinde 18 sınav merkezinde mülakat merkezleri kurduklarını söyleyen Tekin, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim döneminde göreve başlayacaklarını ifade etti. Tekin, sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili genel koşullarda hiçbir değişiklik yapılmadığını vurguladı.

- "Kopyaya bulaşanları zaten ihraç etmiştik"

Tekin, 2010 KPSS'de genel kültür-genel yetenek bölümlerinin iptaline ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Dün Sayın Başbakanımız da açıkladı. 'Kopyaya bulaşmayan, herhangi bir suç işlemeyen kimseyi mağdur etmeyeceğiz' dedi. 2010 KPSS ile kamuya atanan 80 bin dolayında kamu personeli var. Bakanlığımız bünyesinde de 45 bin dolayında öğretmen, 2010 KPSS skorlarını kullanarak atanmış durumda. Bu arkadaşlarımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok. Bunların içerisinden haklarında kopya sebebiyle soruşturma ya da yargı süreci devam eden sayı dışındakilerin etkilenmeyeceğini Sayın Başbakanımız zaten deklare etti. Bizim de elimizde o rakam belli zaten. Daha önce yargılama süreci devam ederken yargı makamları, mahkemeler bize bu rakamları isim isim bildirmişlerdi. Biz zaten bu arkadaşlarımızı ihraç etmiştik. Kopyaya karışmayanlar dışında hükümetimizin alacağı bir karar olursa bizim bakanlığımıza etkisi olmayacaktır. Bu anlamda kopyaya bulaşan, kopya nedeniyle yargılama sürecinde ismi olanları, kopya çektiği kesinleşen isimleri zaten ihraç etmiştik."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)