adscode
adscode

MEB'den öğrencilere e-Portfolyo

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğrencilere e-Portfolyo uygulaması getiriyor.

MEB'den öğrencilere e-Portfolyo
Eğitim

Her öğrenci için bireysel gelişim dosyası oluşturulacak. e-Okul üzerinden öğrencilerin sosyal, kültürel etkinlikleri,, akademik başarıları sistemde yer alacak. Amaç öğrencilerin doğru alanlara yönlendirilmelerini sağlamak.

Milli Eğitim Bakanlığı liselere ilişkin modeli açıkladı. Ama eğitim sistemiyle ilgili yeni çalışmalara da hız verdi. Bakanlık, okullardaki rehberlik servisleriyle ilgili değişikliğe hazırlanıyor. Bu kapsamda da öğrenciler için e-Rehberlik ve e-Portfolyo uygulamaları hayata geçirilecek.

 

Okul öncesinden oluşturulmaya başlanacak

 

Sistemin okul öncesinden başlatılması planlanıyor. Her öğrenci için bireysel gelişim dosyaları oluşturulacak. Bu kapsamda da rehber öğretmenler tüm öğrencilerle tek tek görüşecek. Çocukların faliyetleri, katıldıkları etkinlikler, tiyatro, kültür turları, spor gibi ve akademik başarıları e-Portfolyo sistemine aktarılacak. Oluşturulan bu e-Portfolyo sistemi, öğrencinin tüm eğitim hayatı boyunca eklenecek yeni bilgilerle revize edilecek. İlkokuldan mezun olan bir öğrencinin e-Portfolyo bilgileri ortaokulda da yeni bilgiler eklenebilcek.

 

Verilere erişim izni rehber öğretmende

 

Verilerin hepsi gizli kalacak. Öğrenci velisi dahi isterse bu bilgilere erişemeyecek. Planlamalara göre erişim izni sadece okul rehber öğretmende olacak. Öğrencilerin gelişim verileri üzerinden eğitim sistemi, eğitim politikaları, okul, öğretmen, okul yöneticisi değerlendirmesinin yapılabileceği bir tür ölçme değerlendirme çerçevesi oluşturulacak. Amaç, öğrencilerin başarılı oldukları ilgi duydukları alanlar doğrultusunda eğitim almalarının sağlanması.

 

Bakanlığın yeni uygulama ile amaçlarından biri de bir bölgedeki öğrenci eğilimlerini ortaya çıkarabilmek. Örneğin bölgesel farklılıklara öğrencilerin ilgi alanlarına ne gibi katkılar sağlayacak bu gibi sorulara da cevap aranacak.

 

e-Rehberlik ve e-Portfolyo yazılım olarak e-Okul sistemine eklenecek. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde çalıştığı yeni sistemi rehberlik lansmanı olarak önümüzdeki aylarda açıklaması planlanıyor.

 

Duygu Ayaz Bayram/ CNN TÜRK

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)