adscode
adscode

MEB'den Uluslararası Robot Yarışması

Millî Eğitim Bakanlığı Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Uluslararası Robot Yarışması düzenliyor.

MEB'den Uluslararası Robot Yarışması
MEB

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen Uluslararası Robot Yarışması'nın 9'uncusu 13-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Çanakkale'de gerçekleştirilecek.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü ve TÜBİTAK ortaklığında düzenlenecek yarışmanın teması "Çanakkale Zaferinin 100. Yılı ", sloganı ise "AHİCAN Barış İçin Nöbette" olacak.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla iki parkurdan yapılacak olan yarışmanın birinci parkurunda kablolu ya da kablosuz robotlar yarışarak "kara savaşları", ikinci parkurda ise kendi kendine hareket kabiliyeti olan robotlar yarışarak "deniz harekâtı" temsil edilecek. 

Yarışma ile meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. 

Yarışma ayrıca bilgi ve deneyim paylaşımına imkân verirken toplumda meslekî ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesini sağlayacak.

Yarışmaya katılan her yarışmacıya katılım belgesi, her bir kategoride dereceye girenlere başarı belgesi, her kategori için Jüri Özel Ödülü; temalı ve serbest kategorilerde ise, 'En İyi Tasarım Ödülü' verilecek.



                                


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)