adscode
adscode

Meclis’in eğitimci adayları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 600 milletvekilinden biri olmak için çalışan adayların arasında 251 öğretmen, 152 eğitimci, 119 akademisyen bulunuyor.

Meclis’in eğitimci adayları
Türkiye'den Haberler

Kamuoyunun da yakından tanıdığı bu isimlerin başında Ak Parti’nin Ordu milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geliyor. Ak Parti, eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’yü de aday gösterdi. Şanlıurfa’da Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti’den (YSP); Bursa’da eski Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Yüksel Selçuk Türkoğlu ile eski Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay İyi Parti’den; Mersin’de Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Levent Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP); Hatay’da da eski Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, Sol Parti’den aday oldu.

 

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre partilerin çok sayıda akademisyen milletvekili adayı da bulunuyor. İstanbul’da MHP’nin adaylarından Edip Semih Yalçın; Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Fethi Açıkel, Yunus Emre; İyi Parti’den Bahadır Erdem öne çıkan isimler. Ankara’da da Ak Parti’den Ömer İleri; CHP’den Ahmet Ersen Özsoy; MHP’den Mevlüt Karakaya; İyi Parti’den Kürşad Zorlu; Memleket Partisi’nden İpek Özkal Sayan; Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Ozan Bingöl ve Elif Çongur’un da akademisyenlik geçmişleri bulunuyor. İzmir’de ise CHP’den Yüksel Taşkın; İyi Parti’den de Ümit Özlale var. Ayrıca siyasi partilerin listelerinde farklı illerden 251 öğretmen yer alıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞINDALAR

Cumhurbaşkanı adayları arasında da eğitimci isimler bulunuyor. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce fizik öğretmeniydi. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ise Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)