adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ EDX VE LINKEDIN İLE KURUMSAL ANLAŞMA İMZALADI

MEF Üniversitesi Linkedln’in e-learning platformu “Linkedln Learning” ve Harvard ve MIT tarafından kurulan, şu anda 33 milyon kullanıcısı olan “edX” ile kurumsal bir anlaşma imzaladı.

MEF ÜNİVERSİTESİ EDX VE LINKEDIN İLE KURUMSAL ANLAŞMA İMZALADI
Üniversite

MEF Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi itibarıyla tüm öğrencilerine yönelik uygulayacağı Uluslararası Yetkinlik Geliştirme Programı için iş dünyasının en büyük iş ağı Linkedln’in e-learning platformu “Linkedln Learning” ve Harvard ve MIT tarafından kurulan, şu anda 33 milyon kullanıcısı olan “edX” ile kurumsal bir anlaşma imzaladı.

 

 

Linkedln’in Harvard, Oxford, Cambridge ve Toronto gibi dünyanın önemli üniversiteleri ve HP, Lego, Allianz gibi büyük şirketlerle yaptığı anlaşmaların benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri eğitimleri boyunca, Linkedln Learning’ten 15.000’in üzerinde sertifikalı tüm eğitimlerinden sınırsız olarak faydalanabilecekler ve aldıkları tüm sertifikalar Linkedln hesaplarına işlenecek. Eğitim platformu edX’in ise ağırlıklı olarak endüstriden Mercedes-Benz, Goldman Sachs ve Hilton ile imzaladığı anlaşmaların bir benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEFliler, daha çok 3. ve 4. sınıflarında eğitim gördükleri alan ile ilgili sektörlerin talebini karşılayacak en az bir dersi edX üzerinden danışmanları gözetiminde kredili alarak edX sertifikasına sahip olacaklar. Bu anlaşmalar kapsamında, öğrencilerin alacakları sertifikaların ücretleri MEF Üniversitesi tarafından karşılanacak.

 

Linkedln ve edX Sertifikaları Zorunlu Tutulacak…

 

MEF Üniversitesi öğrencileri, en az bir edX sertifikası ve en az 20 Linkedln sertifikası ile mezun olacaklar. Bu program dahilinde, sektörün istediği yetkinliklerle donatılacak olan MEFliler, mezun olduklarında uluslararası sertifikalarla dolu özgeçmişleri ile sektörün aradığı niteliklerde olacak ve fark yaratacaklar.

 

Dünyadaki trendleri takip eden, öğrencisini merkeze alan ve öğrencisinin kişisel ve profesyonel gelişimini önemseyen bu değişimlerle ilgili Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin şunları iletti. ‘‘MEF’in kuruluşundan bu yana yürüttüğü öğrenci merkezli yeniliklere bir yenisini daha eklemekten büyük heyecan duyuyoruz. Tüm dünyada pandemi öncesi başlayan, pandemi ile daha da öne çıkan online eğitimler ve yetkinlikler konusunda MEF Üniversitesi öğrencilerine ilk yıldan itibaren geleceğe hazırlamak amacıyla önemli bir uluslararası profesyonel gelişim programı hazırladık. Bu programın en büyük gücü olarak uluslararası sertifikasyon için Linkedln Learning ve edX ile anlaşma imzaladık. Bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri, tüm lisans eğitimleri boyunca profesyonel gelişim ve kişisel yetkinlikler anlamında 15.000’in üzerinde eğitim materyali bulunan Linkedln Learning’e tam ve sınırsız erişim sağlayacak. Ayrıca, anlaşma kapsamında MEF’liler meslekleriyle ya da sektörleriyle ilgili edX’ten ve Linkedln’den alacakları dersleri mezuniyetlerine saydırabileceklerdir.  MEF Üniversitesi öğrencilerinin Linkedln Learning ve edX’teki kaynakların güncelliği, zenginliği, kalitesi ve kişiselleştirilmiş öğrenme seçeneklerinden de faydalanarak sektörün hızlı değişimlerini ve dünyanın dijital dönüşüm dinamiklerini yönetebilecek hale gelmelerini hedefliyoruz.” dedi.

 

Bu anlaşma Türkiye Yükseköğretiminde Bir İlk…

 

Prof. Dr. Muhammed Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: “MEF Üniversitesi öğrencileri, mezun olmadan önce özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinin edX üzerinden ücretli olarak sundukları derslere belirli bir plan dahilinde ücret ödemeden erişim sağlayıp sertifika alabilecek.  Linkedln ve edX yetkilileri, Türk yükseköğretiminde ilk kez MEF Üniversitesi ile kurumsal bir anlaşma imzaladıklarını belirtti. Amacımız yükseköğretime örnek olmak ve gençlerimizi geleceğe dünya standartlarında hazırlamaktır. Linkedln Learning ve edX ile yapılan anlaşmayla mezunlarımızın sektörlerinde başarılarını daha da artıracaklarından eminiz. Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi, kendisini keşfetmesi ve sürekli geliştirmesine daha çok olanak sağlayacak bu iki değişim için büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

 

MEF Üniversitesi, yeni kuşağın algısına en uygun aktif öğrenme yöntemi olarak bilinen Flipped Learning’i 2014 yılından bu yana tüm programlarında uygulayan dünyadaki ilk ve tek üniversite olarak kurulduğundan bu yana yükseköğretimde yürüttüğü öncü çalışmalar ile adından söz ettiriyor.

 

MEF, Flipped Learning’te global düzeyde yürüttüğü liderlik çalışmalarının ardından 2017-2018 Akademik Yılı’nda Adaptive Learning (uyarlanabilir öğrenme) uyumlu ve yapay zeka destekli dijital ders platformlarını programlarına dahil etti. 2019 Bahar Yarıyılı itibarıyla öğrencilerin lisans eğitimi süresince alacağı toplam seçmeli derslerden en az %20’sinin açık kitlesel çevrimiçi ders platformlarından alınması zorunluluğu getirdi. Yine 2019 Bahar Yarıyılı itibariyle Proje ve Ürün Odaklı Eğitim sisteminin tüm lisans programlarında yaygınlaşması kararı alındı ve birçok bölümde final sınavları büyük oranda kaldırıldı. MEF Üniversitesi, bu değişimlere ilave olarak Linkedln Learning ve edX ile kurumsal anlaşma ile bir ilke daha imza atıyor ve öğrenci merkezli yaklaşımına bir yenisini daha eklemiş oluyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)