adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ FLIPPED LEARNING’İN KİTABINI YAZDI

Flipped Learning öğrenme yöntemi ile kurulan MEF Üniversitesi’nin bu alandaki tüm bilgi birikim ve deneyimlerini kaleme aldığı kitabı, İngiltere’nin en prestijli yayınevi Emerald Publishing tarafından…

MEF ÜNİVERSİTESİ FLIPPED LEARNING’İN KİTABINI YAZDI
Üniversite
Yeni kuşağın algısına en uygun olan ve ters yüz öğrenme yöntemi olarak da bilinen flipped learning’i dünyada ilk kez tüm programlarında uygulayarak yükseköğretimde bir ilki gerçekleştiren MEF Üniversitesi, flipped learning ile ilgili tüm bilgi birikim ve deneyimini bir kitapta toplayarak dünya yükseköğretiminin paylaşımına ve tartışmasına açtı. ‘‘The Flipped Approach to Higher Education: Designing Universities for Today’s Knowledge Economies and Societies’’ kitabı ile MEF Üniversitesi farklı disiplinlerdeki bu deneyimini, dünya yükseköğretimine örnek ve geleceğe referans kaynağı olması için topladı.

MEF Üniversitesi, flipped learning öğrenme yöntemi ile kuruluş hikayesini ve bu süreçte edindiği deneyimlerini anlatarak dünya yükseköğretiminin paylaşımına sunduğu kitabında fiziki ve coğrafi altyapısından, insan ve entelektüel sermayesine kadar tüm birikimlerini anlatılıyor. Kitap, yönetici, öğretim üyesi, öğrenci ve pedagojik teknik destek personelinin flipped learning ile eğitim-öğretim sürecindeki deneyimlerini içeriyor.

İngiltere’nin prestijli yayınevi “Emerald Publishing” tarafından basılan ve dünya yükseköğretimine kazandırılan farklı disiplinlerde flipped learning uygulamaları hakkında yazılmış ilk eseri olan kitabın yazarlığını MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN ve MEF Üniversitesi Öğrenimde Mükemmelliyet Merkezi Müdürü Caroline FELL KURBAN yaptı.

Prof. Dr. ŞAHİN, kitap ile ilgili: ‘‘Kitabımız, flipped learning modelinde liderlik, kurumsal taahhüt, altyapı, öğretim üyesi, öğrenci desteği ve bunların hepsinin gelişimine ilişkin performans geliştirme girişimleri yaratma amacıyla yazılmıştır. Bu kitap, dünyada yükseköğretimde bundan sonra yaşanacak olan değişimleri için bir ilki temsil edecektir. Dünya yükseköğretiminde farklı disiplinler üzerine yazılmış ilk flipped learning eseri olan kitabımız yükseköğretim için bir referans kaynak olacaktır. Dünyada yükseköğretimde bundan sonra yaşanacak olan değişimleri için bir ilki temsil edecektir.’’ dedi. Prof. ŞAHİN, dünyanın flipped learning ile ilgili bu kapsamda yazılmış ilk kitabının Türkiye’den bir üniversitenin deneyimi ile yazılmış olmasının haklı gururunu yaşadığını ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)