adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Dr. İbrahim Arıkan

Rektör: Prof. Dr. Muhammed Şahin

Kuruluş tarihi: 2012

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere 5 fakültesi, 2 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 1.987 öğrenci var. Bu yıl da 817 öğrenci alınacak. 

Akademik personel sayısı: 17 profesör, 9 doçent, 47 yardımcı doçent, 5 öğretim görevlisi, 40 okutman, 30 araştırma görevlisi bulunuyor. 

Burs olanakları: Tüm programlarına yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında burslu öğrenci alacak. Ayrıca LYS’de üstün başarı elde eden öğrencilere de Burs Yönergesi kapsamında da burslar verilmekte.

Yurt olanakları: Üniversiteye ait yurdu bulunmuyor. Anlaşmalı olduğu yurtlar var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü ile 14 spor takımı bulunuyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Avrupa ve Amerika’dan 40’ın üzerinde işbirliği yaptığı üniversite var. 

Öğrenim ücretleri: Hukuk Fakültesi 42.120 TL + KDV; diğer fakülteler ile İngilizce Hazırlık Programı 38.880 TL + KDV. Ancak üniversitenin bölümlerinde tam ücretli kontenjanı bulunmuyor, tüm öğrenciler yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda burslu alınıyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

MEF Üniversitesi,

  • Flipped Learning eğitim-öğretim modelini üniversite düzeyinde tüm programlarında uygulayan dünyada ilk ve tek üniversitedir.
  • 3+2 modelini tüm programlarında uygulayan Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • Tamamı yabancı okutmanlardan oluşan İngilizce Hazırlık Programına sahip Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • İngilizce Hazırlık Programı’nda kaynakların tamamına yakınını dijital olarak öğrencilerinin kullanımına sunan Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • Sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal etkinliklerin yer aldığı, İstanbul’un finans ve ticaret merkezi olan Maslak’ta ayrıcalıklı konumuyla öğrencilik hayatını zenginleştirecek imkânlarla dolu bir yaşam alanı sunar.
  • Nitelikli akademik kadro ile geleceğin profesyonellerini yetiştirir.

İletişim Bilgisi: www.mef.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)