adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. KİTABI ABD’DE YAYIMLANDI

MEF Üniversitesi’nin dünya yükseköğretimdeki dijital dönüşümün, aktif öğrenmenin anlatıldığı ve gelecek perspektifinin yorumlandığı üçüncü kitabı, Flipped Learning Küresel İnisiyatifi (FLGI) tarafından ABD’de yayımlandı.

MEF ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. KİTABI ABD’DE YAYIMLANDI
Üniversite

DÜNYA YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ DÖNÜŞÜMÜN ANLATILDIĞI

MEF ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. KİTABI 

“YENİ ÜNİVERSİTE MODELİ : Flipped, Adaptif, Dijital ve Aktif Öğrenme”

BAŞLIĞI İLE ABD’DE YAYIMLANDI

 

 

Aktif Öğrenme yöntemi Flipped Learning ile kurulan MEF Üniversitesi’nin bu alandaki tüm bilgi, birikim ve deneyimlerini kaleme aldığı, dünya yükseköğretimdeki dijital dönüşümün, aktif öğrenmenin anlatıldığı ve gelecek perspektifinin yorumlandığı üçüncü kitabı, Flipped Learning Küresel İnisiyatifi (FLGI) tarafından ABD’de yayımlandı.

 

Yeni kuşağın algısına en uygun aktif öğrenme yöntemi olarak da bilinen Flipped Learning/Aktif Öğrenme uygulamaları, dünyada ilk kez tüm programlarında uygulayarak yükseköğretimde bir ilki gerçekleştiren MEF Üniversitesi’nin, bu konu ile ilgili bilgi, birikim ve deneyimini yazarak yükseköğretimin gelecek perspektifini de yorumladığı kitabı ABD’de yayımlandı. ‘‘The New University Model: Flipped, Adaptive, Digital and Active Learning (FADAL)’’ isimli kitap, FL Global Publishing tarafından basıldı.

 

Dünya yükseköğretimine kazandırılan farklı disiplinlerde Flipped Learning/Aktif Öğrenme uygulamaları hakkında yazılmış üçüncü eser olan kitabın yazarlığını MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban yaptı ve kitap MEF Eğitim Kurumları’nın Kurucusu Dr. İbrahim Arıkan’a adandı. Bu alanda yazılmış diğer iki eseri de MEF Üniversitesi adına yine Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Dr. Caroline Fell Kurban yazmıştı.

 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin yayımlanan üçüncü kitap ile ilgili ‘‘Dünyada eğitim sektöründe son yıllarda, yeni nesle uygun, her öğrencinin algı ve anlama hızına göre dönüşen dijital interaktif kaynaklar ön plana çıkıyor. Yeni nesil, öğrenme sürecinde aktif olmak istiyor. Gelişmekte olan yeni trendler, eğitim öğretim sistemini tümden değiştirecektir. Öğrencinin aranan yeni yetkinlikleri kazanmasına uygun olacak şekilde eğitim süreçlerinin ve ortamlarının yeniden düzenlenmesi, esnek programlar, kısa sürede tamamlanabilen eğitim öğretim süreçleri, kurumların ortak oluşturduğu kaynaklar, eğitimde yeni ücretlendirme modelleri, açık eğitim kaynakları, uzaktan erişimli laboratuvarlar, yapay zeka destekli ders kaynakları, gerçekliği artırılmış sanal ortamlarda öğrenme, robotik, öğrenme kazanımlarının ve davranışlarının veri analitiği ile sürekli izlenmesi, akıllı kampüsler ve blockchain’e geçiş gibi kavramlar yüksek öğretimin geleceğini şekillendirecektir. Bu kitap, gerek yeni üniversite kuruluşlarında gerekse de mevcutların dönüşümlerinde dikkate alınacak bir kaynak niteliğindedir.” dedi.

 

MEF’in Kitabının Önsözü Yine Harvard’ın Ünlü Profesörü Eric Mazur’dan

 

MEF Üniversitesi’nin üçüncü kitabının da önsözü, Harvard Üniversitesi’nin Ünlü Profesörü, Flipped Learning’in yaratıcısı olarak da bilinen tanınmış fizikçi ve aynı zamanda eğitim pedagojisi ve eğitim teknolojileri alanında yaptığı yeniliklerle dünyada kabul görmüş Profesör Eric Mazur tarafından yazıldı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)