adscode
adscode

MEF'in diğer üniversitelerden ne farkı var?

MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, MEF Üniversitesi'nin farklarını anlattı.

MEF'in diğer üniversitelerden ne farkı var?
Üniversite
Güncelleme : 04-Aug-22 15:31

MEF Üniversitesi'nin kurulduğundan bu yana hemen hemen her yıl uygulamaya koyduğu farklı projeleriyle yükseköğretimin dijital dönüşümünde global liderlik yürüttüğünü belirten MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, bu farklılıkların en önemlilerini özetledi:

"MEF Üniversitesi;

- Yeni kuşağın algısına en uygun aktif öğrenme yöntemi olarak bilinen Flipped Learning'i (ters yüz öğrenme) dünyada ilk kez tüm programlarında uygulayan ilk üniversitedir.

- MEF Üniversitesi yükseköğretim alanında dünyada ilk Flipped Learning kitabını 2016’da İngiltere’de yayımlayan ve The New University Model adıyla 2019’da Amerika’da arka arkaya 2 kitap yayımlayan üniversitedir.

- Dünyada 2016’dan bu yana gelişmeye başlayan yapay zeka destekli ve adaptif öğrenme uyumlu 3 uluslararası yayınevinin ders kaynaklarını öğrencileri için kurumsal olarak satın alan ve ücretsiz olarak öğrencilerin kullanımına sunan Türkiye’de tek üniversitedir.

- 2019’dan bu yana hukuk dışında tüm programlarda büyük oranda final sınavlarını kaldıran ve ölçme değerlendirmeyi tamamen proje ve ürün odaklı eğitim öğretim modeli ile gerçekleştiren Türkiye’de tek üniversitedir.

- Açık kitlesel öğrenme platformu Coursera’nın Mayıs 2022’de dünya lansmanını yaptığı global şirketler tarafından hazırlanan Coursera Kariyer Akedemi’yı öğrencileri ve çalışanları için satın alan Türkiye’de ilk üniversitedir.

- Coursera’da yer alan dünyanın ilk 100 üniversitesi tarafından hazırlanan 400 adet online derslerini, satın alıp öğrencilerinin bu dersleri almasını sağlayan ve kredi veren Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.

- Her öğrenciye eğitim hayatı boyunca Linkedln Learning’ten ücretini üniveriste olarak ödeyerek sertifika alma olanağı sağlayan Türkiye’de tek üniversitedir.

-3+2 modelini hukuk dışında tüm programlarında uygulayan Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.

- Tüm lisans programlarından öğrencilerin alabileceği ücretsiz Veri Bilimi ve Yapay Zeka ile Girişimcilik Yandalı sunan tek üniversitedir.

Bunların yanında MEF Üniversitesi’nde,

- Tüm lisans programlarına uygun ücretsiz Girişimcilik Yandalı bulunmaktadır.

- Her öğrencinin kullanımına açık genişletilmiş̧ gerçeklik ile öğrenme ve araştırma laboratuvarı “MEF Extended Reality Learning and Research Lab” bulunuyor.

Ayrıcai ÜniAr (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı)'nın 2016’dan bu yana yaptığı TÜMA (Türkiye Üniversiteleri Memnuniyet Araştırması) sonuçlarına göre MEF Üniversitesi

TÜMA 2016 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 8. / Vakıflar arasında 5.

TÜMA 2017 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 11. / Vakıflar arasında 8.

TÜMA 2018 Sıralamasında: A Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 18. / Vakıflar arasında 11.

TÜMA 2019 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 10. / Vakıflar arasında 5.

TÜMA 2020 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 6. / Vakıflar arasında 5.

TÜMA 2021 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 5. / Vakıflar arasında 4.

TÜMA 2022 Sıralamasında: A+ Devlet Vakıf Tüm Üniversiteler 7. / Vakıflar arasında 4.

ve TÜMA’ya göre Covid 19 döneminde Uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten vakıf üniversiteleri arasında 1.

sırada yer almaktadır."

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)