adscode
adscode

Mektebim Okulları LYS 2 Değerlendirmesi

LYS 2 Değerlendirmesi Mektebim Okulları

Mektebim Okulları LYS 2 Değerlendirmesi
Sınavlar
FİZİK:
Sınava giren öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda soruların, MEB ‘in kazanım içeriklerine uygun olduğu, tartışmalı, müfredat dışı sorunun gelmediği, çalışan öğrencinin yapabileceği orta zorlukta bir fizik sınav hazırlanmıştır.
Bu sene ilk kez açık uçlu sorularla karşılaşan adaylar için fizikte sürat kavramı sorulmuş olup genel anlamda biraz daha bilgiyi sözel olarak sınayan, tüm müfredatı tarayan bir soru dağılımının yapıldığı bir sınav olduğu anlaşılmaktadır.
Demet Ulusoy PETEKÇİ
Fizik Bölüm Başkanı


KİMYA:
Sınava giren öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda kimya sorularının geçmiş yıllarla konu dağılımı açısından uyumlu olduğu görülmüştür. Bilgiyi ve yorumu birlikte kullanacakları sorular sorulmuştur. Sınav öğrenciler tarafından geçen yıllara kıyasla biraz daha zor bulunmuştur. Düzenli çalışan öğrencilerin cevaplayacağı sorular sorulmuştur. 
Açık uçlu soru kolaydır. İşlem gerektiren sorular sorulmuştur. Organik kimya sorularının zor olmadığı görülmüştür.
Oya DUMAN
Kimya Bölüm Başkanı


BİYOLOJİ:
17 Haziran 2017 cumartesi günü düzenlenen lys biyoloji testi sorularının genel olarak kolay olduğu belirtildi öğrenciler tarafından. Müfredat dışı bir soru yoktur. Sorular beklenildiği gibi daha çok sistemlerden gelmiştir. Diğer sorular ise YGS konuları ağırlıklıdır. Sistem soruları bilgiye dayalı olduğundan çalışan öğrenciler kolaylıkla yapmışlardır. Bu yıl da biyoloji de sürpriz yapılamadı ve kolay bir testle karşılaştı öğrenciler.

Tülay GÖNCÜOĞLU

Biyoloji Bölüm Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)