adscode
adscode

Memurlara yurt dışı müjdesi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken kurumlarından belge alma zorunluluklarının 15 Kasım'dan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Memurlara yurt dışı müjdesi!
Türkiyeden Haberler
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Toplantıda FETÖ/PYD darbe girişimi sonrasında alınan tedbirlerden birinin 15 Kasım’dan itibaren yürürlükten kaldırılması konusunun karara bağlandığına değinen Bozdağ, bu tedbirlerden birisinin yurt dışına çıkış yapan kamu görevlilerinden ve yakınlarından çalıştıkları kurumdan 'Yurt dışına çıkmalarında sakınca yoktur' şeklinde bir belge aranması olduğunu anımsattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan'a nüfus cüzdanıyla gitmek isteyen vatandaşların da SGK sorgulaması yapıldığını, eğer kamu görevlisiyse kurumlarından yine aynı belgenin istendiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu birtakım zorluklara da yol açıyordu. Ancak o günün şartlarında ülkemiz için böyle bir tedbirin alınma zorunluluğu olduğundan bu karar alınmıştı. Gelinen noktada bu tedbire 15 Kasım'dan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır. Bundan sonra kamu görevlileri böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan, izin aldıkları takdirde yurt dışı seyahati yapabileceklerdir. Ayrıca başkaca bir sorgulama da bu açıdan yapılmayacaktır. Zira teknik imkanlar çerçevesinde adli olarak yurt dışına çıkma yasağı konulanlar veya pasaportunda tahdit olanlar dışında vatandaşlarımız rahatlıkla yurt dışına çıkabileceklerdir. Bunun da hayırlı olmasını özellikle temenni ediyorum." 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)