adscode
adscode

Memurların maaşları eriyip alım gücü düştü  

Memurlar kayıplarının şimdiden yüzde 6.4'e yükseldiğini belirten Kamu-Sen Başkanı Kahveci, maaşların eriyip alım gücünün düştüğünü vurguladı

Memurların maaşları eriyip alım gücü düştü    
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 04-Oct-18 16:10

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Hatırlanacağı gibi 2018 yılı için kamu görevlilerinin maaşlarına ocak ayında yüzde 4, temmuz ayında da yüzde 3.5 zam yapılmış, temmuz ayında ayrıca yüzde 5.15 oranında enflasyon farkı ödemesi yapılmıştı. Böylelikle 2018 yılının tamamı için memur maaşları yüzde 13 oranında yükselmişti.

Şu anda yılın dokuz ayı itibarıyla enflasyon yüzde 19.37 oldu. Dolayısıyla memurların kayıpları şimdiden yüzde 6.4'e yükseldi." Maaşların eriyip alım gücünün düştüğünü, temel tüketim ürünlerinin fiyatlarına yüksek oranlarda zam yapıldığını vurgulayan Kahveci, şu ifadeleri kullandı: "Enflasyon ve durgunluk daha fazla kronik bir hal almadan, çarşı pazarın yeniden hareketlendirilmesi, şirket kapanmalarının önüne geçilmesi için kamu görevlileri ve emeklilere 'iyileştirme' adı altında ek bir ödeme yapılmalıdır.

Bununla birlikte ülkemizde üretilen ürünlerin tercih edilmesi için 'yerli ürünlerden alınan vergilerin düşürülmesi' önerimiz de mutlaka hayat bulmalıdır."

 

KARAR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)