adscode
adscode

Merkezi sınavların gerçekleştirilmediği ilçeler Meclise taşındı

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, merkezi sınavların gerçekleştirilmediği ilçeler hakkında soru önergesi verdi.

Merkezi sınavların gerçekleştirilmediği ilçeler Meclise taşındı
Eğitim
Güncelleme : 04-Mar-20 17:15

Haymanalı yurttaşlarımız Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) dâhil olmak üzere çok sayıda sınava başka ilçelerde girmek zorunda bırakılmaktadır. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri(BİLSEM) sınavlarına girmek için yüzlerce Haymanalı yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Polatlı İlçesine akın etmiştir. Sınava girebilmek için fazladan yol masrafı yapılmakta, sabahın çok erken saatlerinde kalkarak yola düşen öğrenciler yorgun bir halde sınava girmektedirler. 30 bine yakın nüfusu bulunan Haymana İlçesinde ikamet eden yurttaşlarımız merkezi sınavların ilçelerinde yapılmasını talep etmektedir. Ülke genelinde aynı sorundan mustarip ilçelerimizde sınav planlamalarının öğrencileri ve velileri mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi beklenmektedir. Konuya ilişkin verdiğim soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Haymanalı yurttaşlarımız Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) dâhil olmak üzere çok sayıda sınava başka ilçelerde girmek zorunda bırakılmaktadır. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri(BİLSEM) sınavlarına girmek için yüzlerce Haymanalı yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Polatlı İlçesine akın etmiştir. Sınava girebilmek için fazladan yol masrafı yapılmakta, sabahın çok erken saatlerinde kalkarak yola düşen öğrenciler yorgun bir halde sınava girmektedirler. 30 bine yakın nüfusu bulunan Haymana İlçesinde ikamet eden yurttaşlarımız merkezi sınavların ilçelerinde yapılmasını talep etmektedir. Ülke genelinde aynı sorundan mustarip ilçelerimizde sınav planlamalarının öğrencileri ve velileri mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  • 2002 – 2020 döneminde ülke genelinde sınav gerçekleştirilmeyen ilçeleri ve bu ilçelerde ikamet eden öğrencilerin sınav için yönlendirildikleri ilçeleri açıklar mısınız?
  • 2002 – 2020 döneminde ikamet ettikleri ilçeler dışında sınavlara girmek zorunda kalan öğrencilerin sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız?
  • 2002 – 2020 döneminde ikamet ettikleri ilçeler dışında sınava giren öğrenciler için hangi ulaşım kolaylıkları sağlanmıştır?
  • 2018 ve 2019 yıllarında bünyesinde sınav gerçekleştirilmeyen ilçelerin üniversite giriş sınavı sıralamasındaki başarı derecelerini açıklar mısınız?

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)