adscode
adscode

Meslek Liselerinde Şeflik Görevinde Bulunan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenmelidir

Anadolu Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulundu ve meslek liselerinde şeflik görevinde bulunan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesini talep etti.

Meslek Liselerinde Şeflik Görevinde Bulunan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenmelidir
Sendikalar

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde yasalar eksik uygulanmakta ve bakanlık tarafından okullara gönderilen yazılardan öğretmenler etkilenmektedir. En son örneğine tanık olduğumuz durumda ise Meslek liselerinde şeflik kadrosunda görevli öğretmenlerimize ek dersleri ödenmemektedir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenler ek derslerini alacaktır sözünün yasal olarak karşılığı olduğunu belirtmek gerekir. Konu ile ilgili Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunduk ve meslek liselerinde şeflik görevinde bulunan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin denmesini talep ettik.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 Sayı : 2026-20/6065                                                                                      Tarih:01/12/2020

 Konu: Meslek Liselerinde Görevli Şeflerin Ek Ders Ücreti

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

    İlgi:  a) 07/09/2013 Tarih ve 28758 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim

                  Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

  1. b) 16/12/2006 Tarih Ve 26378 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Millî Eğitim

                  Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Derslerine İlişkin Karar

 

         İlgi a) Yönetmeliğinin 85. maddesindeki görev ve sorumlulukları yürütmek üzere Mesleki ve Teknik Eğitim veren okul ve kurumlarda Alan şefi ve Atölye Laboratuar şefleri görevlendirilmiştir. Bunlarda görevi alan şefi olan haftada 10 saat atölye ve laboratuar şefi olan haftada 6 saat ek ders almaktadırlar.

         23 Kasım-27 Kasım haftasında şeflik görevini yerine getiren öğretmenlerimize ek ders yazılmamıştır. Ancak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yayınlanmış olduğu yazıya istinaden işletmelerde beceri eğitimi ve stajlar bugün 30 Kasım itibarı ile başlamıştır. Buna bağlı olarak koordinatör öğretmenlere ücret ödemesi yapılacaktır. Görevlerinden dolayı koordinatörlük ücretlerini az alan Alan ve atölye/laboratuar şefleri ücretlerini eksik alacaklardır.

         İlgi b) kararına göre üzerinde alan şefliği bulunan atölye ve laboratuar öğretmeni 8 saat koordinatörlük ve ek ders alırken üzerinde herhangi bir görevi olmayan öğretmen 19 saat ücret alabilecektir. Bu da okulun bir çok yükünü çeken şefleri mağdur etmekte ve istifa etmeleri gündeme gelmektedir. Bu öğretmenlerimize şeflik saatleri kadar koordinatörlük verilmeli veya okulun her türlü eksiğine koşan bu arkadaşlarımızın Planlama Bakım Onarım ücretleri de ödenmelidir.

         Anadolu Eğitim Sendikası olarak talebimizdir, konu gözden geçirilerek şeflik görevinde bulunan öğretmenleri mağdur edilmemesi ve ek ders ücretleri ödenmesi hususunda;


Gereğini arz ederiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)