adscode
adscode

Meslek lisesini seçene burs

Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih eden öğrencilere burs, ücretsiz yemek, kırtasiye desteği, laptop verilecek.

Meslek lisesini seçene burs
Lise

 

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖZAK GlobalHolding arasında 2020 yılında imzalanan protokolle Özak Global Holdingtarafından Büyükyalı projesi içerisinde inşa edilen “Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” 2022-2023 yılı eğitimöğretim yılı için başvuruları kabul edecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının esasalınacağı “Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nde “Proje Tabanlı EğitimSistemi” yaklaşımı benimsenecek. Hazırlık + 4 yıl olarak eğitim verilecekokulun hazırlık sınıfında, alanında uzman öğretmen kadrosuyla nitelikliİngilizce öğrenimine imkân sağlayacak. Öğrenciler “Akademik Paket” modeliylekariyer planlamalarına yön verebilecek.

Öğrencilerin ezbere dayalı değil, proje yaparak bilişimteknolojileri ve makine tasarım teknolojisi alanlarında eğitim göreceklerilisede, öğrenciler ortak çalışma alanlarında, birbirlerini hatta kendikendilerini gözlemleyerek ve keşfederek öğrenmeleri ve eğitim sürecinidesteklemeleri hedefleniyor. Bu doğrultuda projenin omurgası olarak oluşturulansirkülasyon alanları, grup çalışmalarına ve interaktif öğrenime olanak sağlayacak.

Geleneksel derslik, koridor döngüsünün aksine sirkülasyonalanlarında serbest zaman, ortak çalışma ve bireysel çalışma olanaklarına sahipolacak olan öğrenciler, ders dışında da okulda daha kaliteli zaman geçirecek.

Toplam 4 bin metrekare alan üzerinde 2 bin metrekaresi açıkalan olarak tasarlanan ve tarihi bir mimariye sahip okulda 5’er tane tasarım alanıve bilişim teknolojileri alanı dersliği, 4’er tane tasarım alanı ve bilişim teknolojilerialanı laboratuvar ve atölyesinin yanı sıra 4 adet de kültür laboratuvarıbulunuyor.

Ücretsiz yemek, laptop ve burs desteği

Tüm öğrencilere ücretsiz öğle yemeğinin yanı sıra ilk yıla özel kırtasiye desteği verilecek. Ayrıca Büyükyalı Mesleki ve Teknik AnadoluLisesi’ni tercih eden ve yüzdelik dilimi %0,01-%3 arasında olan öğrencilere burs, %0,01-%1’lik dilimde olan öğrencilere ise laptop verilecek.

Merkezi konumu ve başta Marmaray olmak üzere birçok ulaşımağının kesişim noktasında olmasının yanı sıra, bilişim ve makine teknolojileri alanlarında ileri teknoloji ile donatılmış olan Büyükyalı MTAL, ayrıca İstanbul’un kültür sanat merkezi Fişekhane ile de iç içe. Dünya standartlarındabir eğitimle geleceğin mühendislerini yetiştirecek olan Büyükyalı MTAL’ne başvurular 20 Temmuz 2022’de sona erecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)