adscode
adscode

Mesleki eğitim alanların açık lise çilesine son!

Kalfalık belgeleri lise diplomasına dönüşecek. Mesleki Eğitim Merkezleri’ne gidenlerin eğitimleri zorunlu eğitimden sayılacak. Bu merkezlerdeki öğrencilerin açık liseye devam zorunlulukları ortadan kalkacak.…

Mesleki eğitim alanların açık lise çilesine son!
Eğitim
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından, bu merkezlerde öğrenim gören çırak öğrencilerin, aynı zamanda açık lise üzerinden eğitimlerine devam etme zorunluluğu ortaya çıkmıştı. Yeni tasarı ile öğrenciler eğitim gördükleri merkezler üzerinden lise diploması alabilecek. TBMM’ye sevedilen tasarı hem mesleki eğitimin önünü açacak, hem de mesleki eğitim merkezlerine deam eden öğrencilerin ek olarak açık lise okuma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. TBMM’ye sevk edilen tasarı, çıraklık eğitiminin de "4+4+4" sistemine dahil edilmesinin yolunu açacak. İlköğretim 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin devam edebildiği Mesleki Eğitim Merkezleri, tasarının yasalaşmasıyla birlikte lise diploması vermeye de başlayacak. 

YENİ DERS EKLENECEK 

Mesleki eğitime devam eden öğrencilerin lise diploması alabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği zorunlu derslerden başarı sağlaması gerekecek. Bu kapsamda merkezlerde verilen teorik eğitimlere Bakanlığın zorunlu eğitimleri de eklenecek.

Yüzde 50 hedefi aşılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimde mesleki eğitimin payını 2018 yılına kadar yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Her iki lise öğrencisinden birinin mesleki ve teknik liseye gitmesini öngören bu hedefin, ilgili merkezlerin de örgün öğretime dahil edilmesiyle aşılması öngörülüyor.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)