adscode
adscode

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kritik son dakika yağış ve kar uyarıları gelmeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu uyarısı!
Türkiyeden Haberler
Özellikle hafta başından itibaren etkisini arttıran soğuk hava beraberinde yurdun büyük kısmında kar yağışını da getirdi. Doğu ve iç Anadolu bölgesinde etkisini arttıran kar yağışları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Geçen sene bu zamanlarda İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı bu sene yağmayarak İstanbul'da yaşayan vatandaşların en çok cevabını merak ettiği soruların başında İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 

Meteoroloji'den son dakika kritik hava durumu uyarısı ve tahminler gelmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Konya, Karaman, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Hakkari çevreleri ve Van'ın güneyinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği ve soğuğa karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Hakkari çevreleri ve Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif zirai don riski olduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Geçen sene bu zamanlarda İstanbul'da yoğun kar yağışlarının yaşanması bu sene ise kar yağmaması özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşların en çok merak ettiği İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunun cevabı belirsizliğini koruyor. Önceki gün hafif şekilde görülen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkisini göstermişti. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek. Hafta sonu ise soğuk ve yağışlı hava yerini güneşli havaya bırakacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)