adscode
adscode

Meteoroloji'den çok kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Yurdun bazı…

Meteoroloji'den çok kritik uyarı
Türkiye'den Haberler
Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sinop, Gümüşhane, Artvin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm), Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 27
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Adana: Parçalı bulutlu 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu 36
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

ARTVİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Trabzon radarından alınan son görüntülere göre, Artvin'in kıyı ilçelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki üç saat süresince Hopa, Borçka ve Arhavi çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)