adscode
adscode

Meteoroloji'den günlük hava tahmini

Meteoroloji'den günlük hava tahmininin detayları haritalı.

Meteoroloji'den günlük hava tahmini
Türkiye'den Haberler
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Sakarya, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güneybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, hortum, yağış anında kuvvetli vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)