adscode
adscode

Mezun olmadan ‘avukat’, ‘hakim’, ‘savcı’ oldular

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, mezun olmadan ‘avukat’, ‘hakim’, ‘savcı’ oldu

Mezun olmadan ‘avukat’, ‘hakim’, ‘savcı’ oldular
Üniversite
Hukuk fakültesi öğrencileri, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdü. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ‘Kurgusal Duruşma Yarışması’ düzenleyerek öğrencilerin mezun olmadan bir dava dosyasını ele almalarını sağladı. Duruşma salonuna avukat, hakim, savcı cübbesi giyerek gelen öğrencilerin bazıları ise sanık, müşteki, tanık, mübaşir ve katip rolüne girdi.

6 takımdan 2’si finalde yarıştı

Ceza Hukuku alanında gerçekleştirilen ‘kurgusal duruşma yarışması’na altı takım katıldı. Yarışmanın ilk etabı olan yazılı aşamayı geçen Love of Law (LOL) ve Müteselsil takımları finalde karşı karşıya geldi. Mahkeme heyetini, Nagehan Berfe Yağar, Kaan Özcan ve Kaan Erdoğan oluşturdu.

İddia ve savunma makamı

Müteselsil Takımı’nda yer alan Cemre Aköz, Mutlan Vardar, Esra Yerlikaya, Merve Bolat savunma makamını,; Lol Takımında yer alan Buse Arık, Büşra Öztürk, Başak Sıla Tıraş ve İlknur Beyza Çiçekli ise iddia makamını üstlendi. Aynı zamanda pek çok öğrenci sanık, müşteki, tanık, mübaşir ve kâtip olarak yarışmada yer aldı. Mesleğe uygulamalı olarak hazırlanan öğrenciler, birinci olabilmek için mevcut hukuk kurallarına göre iddia ve savunmalarını yaptı.

Lol takımı kazandı

Jüri heyeti Hukuk Fakltesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turhan, Prof. Dr. Doğan Soyaslan, Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu, Yrd. Doç. Dr. A. Uğur Eriş, Yrd. Doç. Dr. Gamze Turan Başara ve Yrd. Doç. Dr. Burcu Ertem oluştu. Yarışmanın kazananı jüri tarafından iddia makamını oluşturan LOL Takımı oldu. Yarışmaya katılan öğrencilere, Dekan Prof. Dr. Mehmet Turhan tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)