adscode
adscode

Mezunlardan Altın Değerinde Tavsiyeler

Yurt dışında eğitim gören mezunlardan altın değerinde tavsiyeler;

Mezunlardan Altın Değerinde Tavsiyeler
Yurtdışı Eğitim
Eyüboğlu Eğitim Kurumlarından mezun olan ve eğitimlerini yurt dışındaki seçkin üniversitelerde sürdüren öğrenciler, yeni mezun olacaklara yurtdışında öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı.
 
Eyüboğlu Eğitim Kurumlarından mezun olan ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki seçkin üniversitelerde eğitim hayatına devam eden öğrenciler, “College Day”de, Eyüboğlu Koleji öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı.
ABD, İngiltere, Hollanda, Fransa, İspanya, Japonya ve Kanada’daki üniversitelerde eğitimlerini sürdüren 16 Eyüboğlu mezunu, Çamlıca Kampüsünde düzenlenen etkinlikte, yurtdışında öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Yurt dışı üniversite tercihleri yapılırken nelere dikkat etmek gerektiğinin sıralandığı seminerde; iklim, sosyal koşullar, kültürel yakınlık, mesafe gibi kavramlar öne çıktı.

IB diploması, bir adım önde başlatıyor
Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında verilen ve uluslararası geçerliliği olan IB eğitiminin yurt dışı tercihinde bir avantaj olduğunu vurgulayan öğrenciler, IB Diploması sayesinde dil yeterlilik sınavına girmeden okula direkt kabul edilebildiklerini ve üniversite seviyesinde ders aldıkları için seçtikleri bölüme bağlı olarak bazı derslerden muaf olduklarını anlattılar.
 
ABD çok kültürlü, Kanada soğuk, insanları sıcak
Ülke tercihleri hakkında da bilgi veren öğrenciler, Amerika’nın çok kültürlülüğünün, sunduğu burs ve sosyal olanakların, köklü okullara sahip olmasının bir avantaj, mesafe olarak uzak olmasının ise dezavantaj olduğunu belirttiler. Kanada’da okuyan öğrenciler ise ülkedeki öğrenci hayatının renkli ve insanlarının sıcak olması nedeniyle Kanada’da okumanın büyük bir şans olduğunu ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca Kanada’daki üniversite eğitim kalitesinin ve düşük eğitim ücretlerinin altını çizerken diğer yandan da Türkiye’den farklı olarak iklim koşullarının zorlu olduğunu kaydettiler.
 
Avrupa, mesafe ve kültür olarak yakın
İspanya, Hollanda ve Fransa’da okuyan öğrenciler ise çok kültürlülüğü, sunduğu olanaklar ve mesafe açısından yakınlığı ile Avrupa’da öğrenci olmanın avantajlı olduğuna dikkat çektiler. Büyük şehir yerine özellikle öğrencilerin yoğun olduğu kentleri ve kampüste yaşamı tercih etmenin önemine değindiler. Ayrıca, İngilizceden farklı bir yabancı dil öğrenme seçeneği ve uygun okul fiyatları ile bu ülkelerin tercih edilebileceğini belirttiler.
 
Yurt dışında okumak isteyenler üniversite ve ülke seçimi yaparken nelere dikkat etmeli?
·         Başvuru için geç kalmayın. Her ülkenin akademik takvimi farklı, akademik yıl başlar başlamaz siz de başvuru hazırlıklarınızı yapın.
·         Yurtdışı başvuruları için gereken dil (TOEFL/IELTS) veya SAT sınavlarını 11. sınıfın sonunda tamamlayın.
·         Lisede uluslararası geçerliliği olan ve üniversite seviyesinde dersler aldığınız IB diplomasına sahipseniz şanslısınız, çünkü gittiğiniz okulda dil sınavına girmeyeceksiniz ve seçtiğiniz bölüme göre bazı derslerden muaf olacaksınız.
·         Seçtiğiniz ülkenin iklimine dikkat edin. Eğer soğuk iklim sevmiyorsanız Kanada gibi Kuzey ülkelerini tercih etmeyin.
·         Mesafe sizin için önemliyse, sık sık Türkiye’ye gelmek istiyorsanız kıta aşırı ülkeleri seçmeyin, tercihinizi Avrupa’dan yana kullanın.
·         Seçimlerinizi üniversite/öğrenci kentlerinden yana kullanın. Çünkü bu bölgelerde hem sosyal hayat hareketli hem de çok sayıda öğrenci olduğu için uyum sorunu yaşama olasılığınız daha az.
·         İlk yıl hem çevreye hem okula daha çabuk uyum sağlamak için, ev tutmak yerine yurtta kalmayı tercih edin.
·         Seçtiğiniz ülkelerin kültürel özellikleri son derece önemli. Damak tadı sizin için önemliyse ve Türk kültürüne yakın bir mutfak arıyorsanız Akdeniz ülkelerini tercih edin.
·         İngilizce dışında bir dil öğrenmek istiyorsanız; İspanya, Fransa, Japonya gibi ülkeleri tercih edebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)