adscode
adscode

Microsoft için kitap yazdılar

Üniversite öğrencileri akıllı telefonlar için işletim sistemi kitabı yazdı.Windows Phone 8 için ilk Türkçe kitap üniversite öğrencileri tarafından yazıldı.

Microsoft için kitap yazdılar
Üniversite
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Fatih Bekdemir’in liderliğini yaptığı Microsoft’un akademik programı Microsoft Öğrenci Ortağı (MSP) ekibi, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan telefonlarda uygulama geliştirmek için ilk Türkçe kaynak olan bir kitap yazdı.


 
 
MSP Ege Bölgesi ekibinin yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı Windows Phone 8 kitabı, bu alanda ilk Türkçe kaynak olma özelliğini taşıyor. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Fatih Bekdemir, hızlı değişim ve gelişim gösteren teknoloji ile aynı anda öğrenmenin çok zor olduğu günümüzde, MSP ekibi olarak, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan telefonlardaki programlama öğrenme hızını biraz daha arttırabilmek amacıyla böyle bir kitap hazırlamaya karar verdiklerini anlattı.
 
Fatih Bekdemir, “Uygulama Geliştirme Rehberi, MSP liderleri ve MSP’ler tarafından planlandı ve yürütüldü. Gönüllü olan öğrenciler, kitapta yer alacak üniteleri belirledik. Sonunda çalışmamızın ürünü olarak 23 bölümden oluşan bu kitap ortaya çıktı. İlk Türkçe kaynak olan bu kitap, Windows Phone 8 uygulaması geliştirmek isteyen birinin başka bir şeye ihtiyacı olmadan kısa sürede programlamayı öğrenmesini mümkün kılıyor. Kitapta, sayfa tasarımı, harita kullanımı, uygulamanızın Windows Azure ile entegrasyonu gibi konularda bilgiler içeriyor” dedi.
 
Daha önce de kendisi ve MSP ekibiyle Windows Phone 8 için onlarca pratik uygulama geliştiren Fatih Bekdemir, “Amacımız, bizim gibi gençlerin daha öğrenciyken birçok alanda başarılı olabileceğini kanıtlamak. Bu gibi çalışmalar, diğer bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerindeki arkadaşlara yol gösterici olacaktır. MSP ekibinde yer alan ben ve diğer üniversitelerdeki ekip arkadaşlarım, şimdiden çalışma hayatına atıldı” diye konuştu.
 
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)