adscode
adscode

Migrenin sırrı çözülüyor

​Çağımızın en tatsız hastalıklarından migren sadece baş ağrısı değil. Çok sayıda belirtisi olan migrenle ilgili, Amerikalı bilim insanları kapsamlı bir araştırmayı tamamladı. Buna göre, migreni tetikleyen…

Migrenin sırrı çözülüyor
Sağlık


Maine Üniversitesi'nin araştırmasına göre, migrenin belirtisi olan her klinik atak aslında tedavinin de temel yolu.

Araştırmada, vücudumuzun doğal dengesini serbest radikallerin bozduğu ve bunların solunum yoluyla vücuda girdiğine dikkat çekiliyor. 

Yıkıcı moleküllere dönüşen serbest radikaller vücuttaki antioksidan seviyesini düşürüp farklı ataklar halinde kendini gösteriyor.

Migrenin en önemli sebebini "hava kirliliği" olarak saptayan araştırmaya göre, antioksidan seviyesini azaltan ve migreni tetikleyen diğer etkiler; psikolojik travmalar, aşırı gürültü ve ışık yoğunluğu ile açlık ve susuzluk olarak sıralanıyor.

Araştırmada migren hastalarına, serbest radikalleri önleyen A ve C vitaminleri, beta karoten ve koenzim Q10 öneriliyor. 

A vitamini için; havuç, domates, kayısı, ıspanak, brokoli, bal kabağı ve kantalup;
C vitamini içinse; portakal ve limon başta olmak üzere narenciye, yeşil sivri biber, karnabahar, kuşburnu ve kara lahana tavsiye ediliyor.

koenzim Q10 için de balık (uskumru ve sardalye), et (kalp, karaciğer, böbrek, sığır eti ve kümes hayvanları), yer fıstığı ve soya yağı tüketilmesi öneriliyor.

ANKİOKSİDAN İÇEREN GIDALAR VE SPOR ÇOK ÖNEMLİ

Araştırmada ayrıca, serbest radikallerin bedenimizdeki hücreleri parçalayarak yaşlanmaya ve hastalıklara yol açtığı, bunlardan korunmak için antioksidan içeren gıdalarla sporun çok etkili olduğu vurgulanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)