adscode
adscode

Milletvekilliğini tadında bırakanlar

CHP’li Rahmi Kumaş ve MHP’li Oktay Vural bir dönemin popüler milletvekilleriydi.

Milletvekilliğini tadında bırakanlar
Milliyet Diyalog

Her ikisinin ülke sevdası ve görev aşkı tartışılmaz.


Her iki de doğru bildiğini söyledi, doğru bildiklerini yaptı, kimseye eyvallahları olmadı.

Bir kez daha seçilmek için taviz üstüne taviz vermediler, liderlerin değil, partilerinin milletvekili oldular...

Kumaş’ın egosu ne kadar tavan yapmışsa, Vural o kadar mütevazı.

Kitaplarının her satırında bunu hissedebiliyorsunuz.

Kumaş, anılarını “Dik Yürüyen Adam”da, Vural da “Sözüm Meclisten Dışarı”da topladı.

Vural’ın anıları çok yakın tarihimize, Kumaş’ın anıları ise Ecevit’li, Demirel’li dönemlere ait.

Her ikisinde de o kadar çok anekdot var ki işte bu diyorsunuz.

Her ikisini de canı yürekten kutluyoruz.

Keşke, vitrine çıkan, önemli görevler üstlenen herkes anılarını kaleme alsa da tarihi birinci elden dinlesek!..

Meclis bombalanırken

Sevgili eşi Tuba Hanım’ın ani vefatı ve iki evladın babaya emaneti sonrasında, hem bir baba hem de ülke sevdalısı ve MHP’nin o dönem ikinci adam konumundaki Vural’ın kitabından 15 Temmuz gecesine yönelik ufak bir bölüm:

“O akşam evdeydim. Akşamdan sonraki saatlerde, gelen bazı bilgiler olağanüstü bir durumun geliştiğini gösteriyordu... İstanbul’da tankların Boğaz Köprüsü’ne gelmesi, Ankara’da alçak uçuşlar, Jandarma Genel Komutanlığı’nda hareketlenmeler…

Sürekli bilgi almaya çalışıyordum. Genel Başkanımız MHP Genel Merkezi’ndeydi, oraya gittim.

Meclis’in çevrili olup olmadığına dair bilgi almaya çalıştım. Haber alamadım. Ancak milletvekillerinin bulunduğu haberi alınca genel merkezde bulunan milletvekili arkadaşlarımızla birlikte TBMM’ye gitmeye karar verdik. Çocuklarım ısrarla benimle gelmek istedi. Küçük oğlum Yavuz benimle beraber iken büyük oğlum Oğuz’u da ihtiyaç duyabileceklerimi getirmesi için korumamla eve gönderdim.

TBMM’ye, Dikmen kapısından girmek istedik, ancak otobüslerle kapatılmıştı. Kaldırımlardan içeri girmeye çalışırken kurşun yağmuruna tutulduk. Kurşunların nereden geldiğinin farkında değildik. Ancak daha sonra helikopterlerin saldırdığını öğrendim. Zorlukla içeri girerken tekrar saldırıya uğradık. Bilahare TBMM Genel Kurulu’na girdik.

TBMM’nin saldırıya uğrayacağını doğrusu aklımdan bile geçirmedim, darbelerin hedefi siyaset kurumudur. Darbeler belki bizlerin iradesini yok sayabilirdi ama TBMM’ye fiili saldırarak ortadan kaldırmasına yönelmesi akıl alacak bir durum değildi...

Genel Kurul içindeyken bombayla sarsıldık. O sırada oğlum muhalefet kulisindeydi. Saldırı sonrası hemen kulise çıktım. Büyük bir endişeyle, toz, duman, kırıklar, dökükler içinde oğlumla kucaklaştım. Büyük bir şok içindeydi, bir an benimle gelmesine niye izin vermedim diye düşündüm. Genel Kurul’a sadece milletvekili girer kuralına o ortamda bile bağlıydık.

Sonra hemen Meclis’e gelmek üzere yolda olan büyük oğlum Oğuz’u arayarak, bombalandığımızı ve kesinlikle buraya gelmemelerini, daha güvenli bir yere gitmelerini söyledim. Meclis’in bombalandığını görünce şoka girip Meclis’e gelirken, korumanın kendisini zorla durduğunu daha sonra öğrendim...”

Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)