adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'deydi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’den Suriye’ye gönderilen yardım TIR’ı ile ilgili, “İşgüzarlıklara karşı söylüyorum, içerisinde gıda maddelerimiz var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'deydi
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'den Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ı ile ilgili, "İşgüzarlıklara karşı söylüyorum, içerisinde gıda maddelerimiz var" dedi.

Eskişehir'e Ak Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk olarak Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından Suriye'ye toplanan yardımların bulunduğu TIR'ın yola çıkmasından önce açıklama yaptı. TIR'ın içerisinde gıda maddeleri olduğuna vurgu yapan Bakan Nabi Avcı, "TIR'ımızda gıda maddeleri var. İşgüzarlıklara karşı bir daha söylüyorum, gıda maddelerimiz var. Diğer TIR'larda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Suriye'den Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan çocuklar için özel bir eğitim programı uyguladıklarına değinen Bakan Avcı, "Bu kampanya bizim için ve Milli Eğitim Bakanlığı için çok anlamlı. Suriye'den Türkiye'ye sığınmak zorunda olan kardeşlerimizin, özellikle çocuklarımızın eğitimi konusunda çok özel bir program uyguluyoruz. 45 bine yakın Suriyeli çocuğumuz karnelerini aldılar. Onların sömestr tatilinde bu düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak. Eskişehirli çocuklarımızın, velilerimizin bu kampanyaya gerekli duyarlılığı göstereceğinden eminim. Bunun ilk nişanesi olarak ilk TIR'ımızı gönderiyoruz. Bunun arkası gelecek. Muhtelif ihtiyaç maddelerini özellikle çocuklarımıza yönelik olarak, yine Eskişehirli çocuklarımızın katkıları ile bölgeye göndereceğiz. İnşallah el birliği ile onların kışı daha rahat koşullarda geçirmesi için elimizden geleni yapacağız. Hayırlı Uğurlu olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin 6 ay uzatıldığından bahseden Bakan Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na ilişkin kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde evvelki hafta Genel Kurul'da oy birliği ile kabul edildi. Bu konuda katkıda bulunan milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Valilik makamına giden Bakan Avcı, daha sonra Ak Parti Eskişehir Teşkilatı tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na geçti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)