adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanı Değişecek mi? Kulislerde hangi isimler konuşuluyor?

Milli Eğitim Bakanı Değişecek iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Yeni hükümet ile birlikte kabinede revizyona gidilecek. Bir çok bakan koltuğunu başka isimlere devredecek.

Milli Eğitim Bakanı Değişecek mi? Kulislerde hangi isimler konuşuluyor?
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Değişiyor Mu?

AK Parti'de yeni dönem başlıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasıyla birlikte kabinede de bir çok ismin koltuğunu başka isimlere devredeceği konuşuluyor. Son zamanlarda Türkiye siyasi çalkantılı günler geçiriyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu pek süpriz olmayan bir kararla başbakanlık ve AK Parti genel başkanlığı görevinden istifa etmiş ve 22 Mayıs 2016 tarihinde Olağanüstü kongreyi toplama kararı almıştı. Dün öğlen saatlerinde AK Parti MKYK toplantısı yapıldı ve sonrasında Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak 22 Mayıs tarihinde aday gösterileceği açıklandı.

Uzun zamandır Milli Eğitim Bakanı üzerinde büyük bir baskı bulunuyor, gerek son zamanlarda yaşanılan cinsel istismar vakalarındaki artış gerekse eğitim sistemindeki yetersizlik nedeniyle MEB büyük eleştiriler altında. Kabinede bir çok bakanın koltuğunu yeni isimlere devretmesi beklenirken Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yeni isimlerin geleceğine kesin gözle bakılıyor.  Milli Eğitim Bakanlığı için düşünülen ismin Mahir Ünal olacağı söylentileri dolaşırken, Nabi Avcı'nın Kültür Bakanlığı'na kaydırılmasının düşünüldüğü öğrenildi. 

Ankara kulislerinde ki başka bir iddia ise Milli Eğitim Bakanı'nın Fikri Işık olacağı...

Siyasetin son günlerde hareketli olması ve Başbakanlık koltuğuna Binali Yıldırım'ın oturmasıyla bakanlar kurulunda da değişiklikler olabileceği düşünülüyor. Ankara kulislerinde 9 bakanlıkta değişiklik olacağı idda edilerek duyumlara göre yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı'nın Fikri Işık olacağı ifade ediliyor.

Binali Yıldırım'ın Fatih Projesi'ni başlatan isim olarak alfabe okuryazarlığından bilgisayar okuryazarı olan bir Türkiye için Fatih Projesine çok önem verdiği kabinede bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığına Fikri Işık'a vereceği kulislerde konuşuluyor.

Fikri Işık Kimdir?

ODTÜ Eğitim fakültesi mezunu, eğitim kökenli olan matematik öğretmenliği yapmış bir siyasetçi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde kodlama eğitimine yönelik verdiği demeçlerle gözleri üstüne çekerek çok taktir edilmişti. 

Fikri Işık, 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı.23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007'den itibaren TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine, 2013 yılında komisyon Başkanlığına seçildi. 2014 Yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. 

Müsteşar Değişebilir

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarının Prof. Dr. Ensar Gül olabileceği'de kulislerde yer alan başka bir duyum. Her kim atanırsa atansın eğitim camiasına hayırlı olur inşallah.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)