adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanlığı ve Google Arasında Eğitim İş Birliği

Milli Eğitim Bakanlığı ve google arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Google Arasında Eğitim İş Birliği
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ile Google arasında eğitim için iş birliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve google arasında yapılan iş birliğinin teknolojinin birlikte getirdiği uygulamalarla ülkemizdeki eğitim ve öğrenme kapasitelerinin arttırılması hedefleniyor. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı pilot çalışmaların başladığını ve söz konusu çalışmalarla gelişmeleri gözlemleme imkanına sahip olacaklarını dile getirdi. Bakan Avcı "Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız." şeklinde konuştu. 

Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Google For Education" imza törenine Google Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Müdürü Liz Sprout'da katıldı. Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ve yetkililerle birlikte öğrencilerin katılım gösterdiği imza töreninde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Sn. Ahmet Onur Ak'ta bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Google ile başlattığımız bu iş birliğiyle, günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açması sağlanacaktır. Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Sn Ahmet Onur Ak ise Eskişehir, Antalya, Ankara  İstanbul, ve İzmir'deki 5 okulda pilot çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı yaptığı konuşmada Google'ın dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkes için erişilebilir ve kullanılır hale getirdiğini ve kendilerinin en önemli misyonlarının bu olduğunu dile getirirken Google'ın söz konusu projeyi Sadece Türkiye için yaptığını dile getirdi.

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı "Amacımız, Türkiye'de 210 üniversitedeki 10 bin 700'den fazla programı öğrencilerin kolay şekilde takip edebilmesi, araştırabilmesi ve hayatları için en doğru kararı verebilmesi." şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)