adscode
adscode

Milli Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Özçukurlu Vefat Etti

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, 11 Ağustos günü geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 16 Ağustos 2018 tarihinde vefat etti.

Milli Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Özçukurlu Vefat Etti
Vakıf ve Dernekler

1942 yılında Kayseri’de doğan ilk ve orta öğretimini bu şehirde tamamlayan İhsan Özçukurlu, Ankara Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümünde eğitim çalışmalarını sürdürdü. Kayseri ve değişik illerde on yıl boyunca öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 1975 yılında Ankara Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu müdürlüğüne getirilen Özçukurlu, 1981 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Yükseköğretim Genel Müdürlüğü’ne atandı. 1983-1984 yılında Talim-Terbiye Kurulu Üyeliği ve 1985-1988 yılları arasında da Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Özçukurlu, 1989-1991 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.

Amerika, Japonya ve Almanya gibi çeşitli ülkelerde eğitim ve endüstri üzerine inceleme ve çalışmalar yürütmüş olan İhsan Özçukurlu, Bakanlıktaki tüm görevleri sırasında bu görevleriyle birlikte, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam tarafından Milli Eğitim Vakfı’nın kuruluş hazırlıklarını tamamlamak üzere oluşturulan beş kişilik ekipte yer almış, Vakfın kuruluşundan bugüne kadar Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Sekreterliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevler üstlenmiş ve Milli Eğitim Vakfı’na büyük emekler vererek bugünlere ulaşmasında büyük pay sahibi olmuştur.

İhsan Özçukurlu evli ve 3 çocuk babasıydı.

Özçukurlu’nun cenazesi 17 Ağustos 2018 Cuma günü Kocatepe Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Cebeci Asrî Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)